[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
始終呢啲大牌子市場佔有率都高,邊有咁多全黃化妝品比佢賣啊
佢唔賣就好難做生意嘅⋯⋯
我覺得佢賣冇問題,即係好似上面其他絲打話奶共牌子落廣告落黃youtuber度咁
主要係黃youtuber賺唔係奶共牌賺(畢竟要買嘅人唔去黃店買都會去第二度買

不過我幫襯嗰陣就自己揀翻唔會買佢舖頭入面啲奶共嘢囉

買唔買好
定等年尾官網會有discount先買好

另外又想買tf honeymoon
好糾結

買唔買好
定等年尾官網會有discount先買好

另外又想買tf honeymoon
好糾結
係呀黃店入貨 咁咪即係已經俾錢佢哋賺
用美好時光搽埋眼周當eyecream
平時精華都會搽埋眼
乾紋冇咁明顯
BR好似就出eyecream
d野真係好高汁成日要懲罰佢
眼影做到日系透明感 力推
呢排睇中埋佢好耐前出嘅化妝掃
勁靚又平 點忍呀!!!!
絲打講得都有道理
但事實上黃色經濟圈依家真係未大到完全養得起人
依家數得出真係全黃嘅牌子有幾多?
上個post大家都仲講緊shiseido個粉底,轉頭佢就簽咗個黑心劉亦菲
我只會限制自己唔好買同埋儘量分享啲資訊俾身邊嘅人勸佢哋唔好買奶共牌子
但我唔建議瘋狂拉高個「黃店」個門檻
咁樣盞自己人死
我唔係話支持佢地入貨奶共嘢,亦唔係話一定要你認同要你幫襯佢,但我會體諒
睇完成份
fc冇矽
仲要成份挑剔唔到
唯一係貴
我平時好日都唔用mask
頂多用下Lue燕麥飄霜/幸福肌角質mask
其他mask 一個月可能先諗起用一用
倒多啲
你係咪本身乾
定手好吸
budget
本身膚質
乜都唔講好難介紹

佢呢個價係同年尾差得50蚊
u know what
我買左
仲好鐘意
燒埋一份
強推胭脂 疫情前日日用 買左粉紅色 隻色查到超級少女含春樣 男朋友話靚
Tom ford眼影買過 唔值咁貴 筆錢夠我買幾盒canmake/ excel了
即係燒我買哂兩盒
好靚

點解我查到眼皮咁腫
Tf honeymoon都係俾workbitch絲燒的
同埋hiddie都講到好好用咁
送左比朋友 體會唔到佢個好了

目前用緊lunasol
就係想慳啲
佢啲精華一上面就吸得好快咁
用factiv b5好好推,三滴就推晒成塊面
mothership抵就買左先
戴口罩要bling bling眼妝
honeymoon 日常趕時間用實冇失手
要用matte色transition 打底
差好多
formula完全唔同
冇得咁比較
你拎透明質酸滴幾滴入不再孔慌
包你有排推
俾你地講到想試下snow fox
我見佢有幾款mask 你地買開邊隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞