[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
我冬天都係混油
覺得唔係好吸收
可能我冇按摩去幫助吸收啲

海洋玻尿酸好臭
有陣芝士味
用咗四分一冇再用
但真係好水 冇負擔
b5就個個都話笠
我冇試過
可能試其他牌子會好啲

杜鵑花酸我用喺變深色咗嘅la度
冇乜效果
睇完你講又想試喺啲斑度
頭盔大大個笠咗先:我覺得淡斑歸功於激光多啲,杜鵑花酸純屬助攻
不過理論上杜鵑花酸應該做到美白
成三百蚊買有色潤唇膏好似唔係好抵
嘴用凡士林
搽面你揀d cream狀冇乜香料個d
我用醫生開既推介唔到比你
好,唔該晒
由佢啦唉 唔會好得哂 日日咁焗住
我都廢事搞
經驗表示咪撚手多係重點
我見我fd食a酸 醫生叫佢用AI cream 我試過查 油笠笠 a酸人應該岩用
呢幾日selfridges好似平咗
可能因為匯率變咗
絲打你係邊度做激光?同埋幾錢?
我都有撻斑好大撻想消滅佢
我本身斑其實唔深,自己係覺得冇必要打,但當時唔識企硬就比人水咗去買package,分期分到自己而家都唔知幾多錢
但想買嗰樣嘢冇貨
想清額頭啲暗粒同紅印我想試吓dr wu支杏仁酸,但見佢有分温和同普通,我係乾肌,驚溫和冇乜料到但又驚普通太刺激應該揀邊支好?
我敏感乾肌,用緊18%, 1個月用幾次
我已經用普通個支無料到
之前睇啲YouTuber話如果洗面後廿分鐘變油就係油肌
咁我洗完臉廿分鐘係唔油之餘仲乾到皺皮
但平日出街過咗陣就會油到發光 而且塊面毛孔好大又生好多痘 所以我當自己油肌
近排用咗麥片洗面 塊面幾乎唔出油 仲乾到鞋 啲暗蒼好似乾死咗啲
但問題係塊易紅咗好多 會乾到痛
想問我係咪其實係乾肌⋯同埋應唔應該買cream搽番 有咩cream啱我呢個情況用
我見好多絲打話好用咁,睇ptt又好多人推
咁我trytry 18%先thanks
利申:之前緊d program嘅控油防痘乳液(橙色) 但冇用 同埋好似令塊面多咗痘所以停咗 我係咪唔應該再買控油類嘅野
我係跟佢咁用,查完5分鐘左右去沖涼,因為我唔想d酸留係塊面太長時間。
我睇過好多review都話好用呀 我諗人夾人掛
可以試下既
各位依個仲可以係邊買到
Lm shiseido的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞