[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
好彩不嬲都唔用ud

好撚憎宇宙gem,更加要罷上加罷
呢個停產咗成年喇
啱啱出咗新唔知好唔好用
打爛左老婆盒野
RAP
我自己用左6支+
去痘印用 同埋用一排毛孔無咁粗大
但用完真係一定一定做好保濕

利申 油肌 易生暗瘡 又易留痘印
快啲去買過盒啦
上面有sis話無貨要等
sogo地下prada隔離有專櫃
好唔好用都買咗先,心意搭夠
仲要個樣靚
但係唔好用得太密太多,我試過擦得太密瘋狂爆瘡
以前都用過 冇料到
乜都冇變
睇過人話一開始用會爆瘡
以前都會跟返佢擦2日休1日
後來直接做1休1 算
我係驚用太密 搞到甩皮
有無絲打用過ecotools, RT 同elf嘅掃
我想響iherb 買
有無邊隻掃特別好用或者特別差?
你未用過就溫和試起穩陣
可以用哂成支無事再買普通

如果覺得自己無咩敏感可能 好有信心就用普通
乾到紅一定要搽野
出街香港咁天氣仲戴口罩 無油至奇
得閒攞紙巾抹下咪得

你麥皮清潔力勁得濟 塊面又無油又無水咪乾
可能間住用會好啲 但要你自己測試下隔幾耐用最好

天氣成日變 時濕時乾 身體跟唔切
飲多啲水同搽野保濕就一定架啦
用過rt 毛有啲硬 而家用緊elf雙頭掃畫眼影 我覺得ok平平地用下
Thx 有無過買RT啲上面嘅大掃,覺得點?
用開rt大碎粉掃,性價比高,keep 住用緊
用緊RT個波波頭胭脂掃當碎粉掃 好like
Rt setting brush 細細枝粉紅色𠴱枝 好萬用
定眼底碎粉 胭脂 highlight都得
我諗出痘唔一定關面油事
因為我T zone好易出油(混油肌)
但反而一粒瘡都唔生
而比較乾嘅jaw line上啲嘅位先偶然生

所以我個人覺得係睇一起身塊面嘅出油情況最準
問過哂身邊嘅朋友
乾肌訓醒塊面唔會成面油
但我一訓醒T zone係油到可以煎蛋
28號買左diptyque香水今日仲未到香港
Thx
我瞓醒塊面睇落冇油 但掂落去會有 但我成日覺得係因為我瞓覺張毛毯不停整到塊面先冇油⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞