[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
以為可以買二送一 加首次購物優惠,點知唔得
諗緊買唔買好
連登好似無討論過clinique胭脂,係咪唔好用?
L'Oreal finalises the acquisition of the Mugler brands and Azzaro fragances.
係屋企冇野做 日日都online shopping
係屋企化完自high
同埋都仲有眼可以化下嘅
我都收咗手好多但有時見到做特價平到仆街好難忍手
同埋你要明白作為女人瘋狂購物真係基本嘢
同埋有啲工種都要照化妝返工
我戴口罩都照化全妝
其實就算冇疫情 啲化妝品都係用唔晒
想問吓你哋粉底係會揀自然膚色/白一度 同埋你哋查粉底會唔會查埋頸
我一向直接買最白就啱色唔會搽頸因為我懶
會查白少少 個粉撲或者掃搽完面會帶落頸
我買最白
唔知點解我啲swatch成日影到我好黑 明明我算幾白
有冇邊隻防曬係唔奶共又好用架
好耐以前用Lancôme 之後轉左用fancl 依家連fancl 都唔買得
咁多年一直買粉底都係買自然膚色 但係呢排先發覺好似買白一度先啱
我用幸福肌用左好多枝
用完唔會生粉刺又可以潤色
佢好乾爽唔會好似其他防曬咁用完痴立立
早兩年成日喺呢個 post 見到絲打話正
嗰時第一次做買二送一
記得有絲打包咗色
你google打 lihkg cheek pop 應該搵到
想問問你地 你地覺得皮膚差既人做化妝師有冇問題
有咩泥mask或者深層清潔面膜啱敏感肌用?
鼻嗰到有好多一粒粒
有無化妝掃推薦?ZOAY 有無人用過?

彩妝想問下有冇人用過3INA同KIKO
比較起黎點 特別係眼影
想問下氣墊粉底有冇推薦?
想要持久啲控油啲 冇咩其他要求
利申用過雪花秀覺得唔錯 如果冇更好可能用返佢
我之前睇暗瘡 醫生叫我搽左平時d skin care
再一陣間(20-30mins)就簿搽differin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞