[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
【IG被hack del埋】自撚私留學生剪手帶 違反隔離令 入黎再follow同share
https://lih.kg/1936351
sorry借位
絲打們仲有冇其他推介
推推
眉筆apieu 幼身果支都好抵玩
日本con
第一次試 又ok
我好似搵唔到個成分表
no comment
呢個價 我睇開嗰堆好似冇
至少都2百頭
一係你學睇成份
總之唔係皂基就得
開架好多都皂基
夠平
我都會有少少
不過我用乜耐左都有 所以冇理
反而nd crease得仲7仲明顯
有冇用eye prime ?
三倍係正常護膚品最勁架啦
再搵要買藥
eg skinoren (杜鵑花酸

differin一定
不過會甩皮
好啦我決定買
想問吓eye primer冇得買ud 同nars有冇其他推介?

另外諗咗好耐net a porter買咩其他嘢凑運費好
Gucci唇膏包裝好靚但好似冇折
正價買又有少少唔捨得
同埋唇膏呢排買完都冇機會搽
買咩好呀大家燒吓我啦
ct粉餅 好好用 已經用左兩盒
ezskin 極溫和嗰隻洗完之後唔乾
普通嗰隻洗完之後有少少緊
無用啊因為平時無用開 懶得為左佢而買
反而我用ND無creasing問題全部都係人夾人
CT粉餅真係好好用遮毛孔 夠薄 唔乾 補妝定妝都一流
最近仲好中意CT盒pillow talk 12色眼影
隻隻都好顯色 好易用 好中意佢啲粉色 上到眼都好夠粉 但又唔會眼腫
好詳細啊
不過買make up forever ultra hd foundation 之前試清楚 比如我就爛咗面
但我春夏唔係乾肌 驚ct粉餅唔夠控油
ct眼影就前排買咗Charlotte darling六色嗰盒
同pillow talk 12色好似有啲似
唯一缺點 好快用晒
我其他粉餅好似襟用啲
絲打有冇其他替代品推介呀
用左3盒 最後冇回購了 長期用落銀包瘦哂
隔離絲好俾心機
唔quote上面金剛棒 Mac fix plus 效果同mario badescu花水差唔多 fix plus純粹保濕消粉感 成分幾乎冇成膜劑 固定唔到妝容 之前冬天化完妝用花水消粉感 平靚正
好 睇嚟要整個excel 整合下
多謝
有冇絲可以推介下GA cushion嘅替代品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞