[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
大間嘅屈臣氏會有 九龍灣德福都有
Cosme store
誠哥成日做優惠兩件八五折
不過只有熱門果三四隻色號 比較特別果啲都要去cosme
係有啲似反而同Pillow talk quad無咁似
Facebook見到搬過嚟

不過中環addiction有藍絲ba 建議唔好喺香港買
好掛住Jill Stuart
Neogence同1028都係衰中國台灣
同埋neogence QC好差 自己考慮
有冇深層清潔面膜介紹呀, 油性皮膚既

平平地用呢個都唔錯 個鼻吸到好多油一點點咁
關於Ud 定妝噴替代品,見到dcard ptt推薦Skindinavia,話ud都係Skindinavia代工,而且比ud好用
但因為我係乾肌所以無試過
好啦感謝你解答
兩款都有 ud all nighter同skindinavia 新娘款

兩隻個味一樣 都係有點臭但效果係我身上差好遠
Ud set到個妝 但唔知點解會令毛孔睇落好大 好唔平滑 皮膚好差咁 事前上粉上到幾靚都冇用 用左3,4次已經放棄 (利申我油雞 毛孔粗大)

Skindinavia set到妝 佢成膜感都幾強 消到粉感 戴口罩用佢真係甩少左粉
佢有幾款 新娘款 控油款 上網睇好似效果差唔多 個陣見新娘款減價先買
用緊original
好滿意
請問sis係咪apieu 六角眉筆?
Yes ar 所以唔會再買了 以後用skindinavia
呢個邊度有得買
見到鍾明軒新片讚neogence
可能佢唔知但又中國台灣又揾鍾明軒拍片都幾搞笑
乾肌 毛孔大用邊個好 而家都係用u d
fenty?
好似都幾多人讚
咁正
之後返去都有得買
我覺得係幾舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞