[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
積雪草好似話有矽
有冇絲打夾 selfridges
差8個
有frd買過
唔知你地知唔知邊個談善言,啱啱睇到佢thank you shiseido,以前都幾中意佢,估唔到佢咁冷血涼薄

Vecs既面膜呢?絲有無用過
見呢排個個推得好勁
唔知香港同SF賣幾錢 如果八舊左右真係抵到爛
一盒眼影都要接近六舊 多一百幾十多兩塊打亮(c9心態)
專櫃品牌嚟講 ct tomford同埋guerlain係咪可以照用?
係嘅話以後買死呢幾隻對tf新粉底有興趣但係成千蚊好貴
Estee lauder group除咗MAC出咗聲明 應該冇其他奶共事蹟?
原來台幣五千幾
剪爛係無撚用㗎
因為你已經背好晒 隨時上網買
放去痴線西
夾咁多個...?
個人意見 唔好同太多人夾
我覺得上面呢幾隻連MAC 都可以照用
MAC 中國喺微博出聲明,MAC HK/US 唔見有跪,之前美國e-newsletter 中國地圖少咗台灣MAC US 道歉了事,算預咗。
但係嚴格嚟講Estee Lauder 中國喺微博出post 話捐咗幾百萬去武漢;同埋EL group 喺大陸好受歡迎,既得利益好多,唔敢講關鍵時刻會唔會跪

CT 應該安全,佢投資者都係啲外國資產管理公司
TF 就EL, guerlain 就lvmh

LVMH 頂多都係得Givenchy 同fresh 又係支國分部喺微博奶, Dior 就係時裝展播紅歌,不過ready-to-wear/couture 可以話同cosmetics 分開既,雖然最後啲錢都係去lvmh
但細心諗吓我覺得佢地應該俾大陸擺上枱,成件事似Dior 去上海時裝週,佢地唔熟搵咗支國分部睇場+做搞手,支那高層騎劫咗諗住歐洲人唔知佢地播乜
形象工程嚟㗎啫呢啲大化妝品group一年喺中國都唔知搵幾多錢啦 捐返1 2百萬濕濕碎 順便又可以做靚自己brand
希望唔好再繼續有大brand跪啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞