[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
用碎粉set下先可能都得
nd啲閃粉好易crease
唔知點解
我覺得apieu個枝無料到
啱啱見到abh
abh 仆街過shiseido
關於達賴喇嘛既
之前有po過
唔好用abh啦
可以既
ultimate a係鹼性
完全冇問題
順序都ok
我覺得我用緊隻新娘款幾好 柔焦效果唔錯
控油款你乾肌唔岩 original 款你問下上面絲打評價

最近入手pillow talk4色同依盒6色
依然想買12色返嚟
搭單問differin (0.1)
用左一個星期 每晚用 每次一粒綠豆size 查腮位(帶口罩帶到生左好多瘡同暗粒)
但好似完全冇乜效果 冇甩皮
只係有幾粒細細既白頭/龍頭pop up左岀黎
暗瘡暗粒好似冇乜分別 又冇消落去又冇爆岀黎
究竟應該點用
用多1-2星期
真係冇反應可以買0.3%
粉剌要3個月先排得出哂
冇得急
搭單問 可唔可以同時用幸福肌超抗氣化同differin?
Thanks
呢個唔sure
高濃度野特別有一個係藥
2揀1好啲
冇lab會冇啦啦將2樣一齊做實驗睇相容性
所以冇人知真係一齊用會唔會有乜問題
邊個絲打
Thanks so much!!!!
如果太乾我最後搽埋factiv s100都ok?
唔該晒你呀workbitch 絲!
其實我cd rom左好耐,由食a酸到買幸福肌到用咩粉餅都係跟你
唔該哂workbitch絲
想問下咁應唔應該去美容院針清?

同埋油肌 暗瘡肌 一到中午多油塊面會暗沉
目標:去紅印 岩油肌用(唔好太笠生粒粒/惡化暗瘡就得)

買左幸福肌
3倍抗氧 油不得你 不再恐慌 美好時光

屋企用緊
日本惹仁化妝水/muji化妝水 obaji c10(但冇效) muji乳液
Differin

應該點用d product 求指教
支共係西藏殺既人係香港popo幾千幾萬倍有多
西藏係已經實行左種族清洗
香港只係開左個頭 未真實做到啲乜
anastasia仲要係由羅馬尼亞走佬去美國

劉亦菲個八婆都仲可以話食住disney條水
鬼佬唔係個個知香港一個城市仔既警暴係點
但達賴=反共係正常人都知
得啊
b5 s100都係基本保濕為主
唔會有乜沖突

皮膚好就得
net a porter依家有折 $3xx 一盒12色,
香港$6xx
覺得唔買會後悔
美容院有啲手勢差
可能會整衰左 除非好信得過先好去

如果太多暗粒外用冇乜效
可能要考慮口服,仲可以控埋油
work好多

可以朝早用3倍+其中一枝精華露 - 美好時光
然後夜晚用本身普通既化妝水 - differin - muji lotion/美好時光
有啲奇怪
真既話可以用
但咁樣多數係個extract本身已經溝左其他野
而呢到冇list埋廠商出呢個成份既exact全成份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞