[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
想問油肌 有無保濕cream推介
轉季瘋狂出油
春夏會唔會考慮轉用gel?
用緊first aid beauty coconut gel 快吸收好清爽
想問有無圖? 上官網搵咗唔知邊隻係
絲打都係油肌?thanks

係lookfantastic買會有折 但呢盒成日斷貨 唔急可以等下先買
我係大油田 d油多到阿媽都唔認得
香港d貨唔齊
其實呢盒都好用 佢空氣感好重搽上面好輕薄 但都有d貴仲要好細盒
我無生過暗粒 唔知暗粒點形成
我用coconut gel皮膚都無生奇怪野
德國Balea 有款cream 幾輕身,又平
Or freeplus lotion 清爽型聽講都ok, 但我未用過
Freeplus好似有啲貴 印象中 but多謝絲打
德國balea cream邊到有得買
balea 我以前hktvmall 買,但頭先睇到原來冇左
可能你要搵代購
個cream 好平,記憶中唔過60蚊

(btw 個人經驗除非開冷氣,唔係唔建議油皮夏天用cream Lotion or 精華收尾就夠。 利申:曾經全年中東油田,而家夏混油冬混乾)
Thanks 絲打 因為呢排會做激光脫毛想保濕先問Cream
做脫毛唔好用cream
Gel好啲,散熱退紅
自推下 有冇幸福肌絲打
眼角有笑紋用咩眼霜好?
乾肌 有冇物理性防曬推介
想問下有無人用過fasio的長效防曬粉餅.
想問下男仔用會唔會太重粉.因為皮膚差想黎修飾下D毛孔凹洞同埋泛紅.
之前從來未化過妝
最近想入手colourpop
想問下絲打佢會唔會定期做sales? 我見依加買都有9折
油肌...買枝factiv b5應用夠?
我見佢上次折都係3月20號左右咁岩錯過左 好傷心
不過呢排都買左唔少化妝品慢慢玩 決定等到有折先買
想買添
平$100,講錯
呢個價應該係最平,因為英鎊跌左,好抵買
勁好用
幾秒即熱,夾完頭髮好順,唯一缺點係冇得較溫度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞