[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
我以為開左先要放雪櫃
Thanks
試下用酸類虛品先?
杏仁酸/水楊酸/differin/skinoren
Wake泥mask真係好正 生暗瘡連敷謝得快好多
去印有冇用? 見之前啲雜誌話去印好得
想問有無water gel推薦俾暗瘡肌夏天用睇過想試neutrogena hydro boost仲想問有無facial cream可以每日無咁易生暗瘡
我覺得有用 淡得快左好多 不過要連敷幾日先見效果
油肌?
油肌唔洗用cream!!!!
幾清爽cream/gel,夏天用都會谷瘡
暗瘡糧食係油脂
搽cream上面姐養緊暗瘡
普通搽花水+清爽精華就夠
我以前就係中過伏,油肌都以為要好似啲人咁搽曬一set skin product,最後上埋cream先叫有用
睇完陳皮靠腰先知自己幾咁on9,好想打柒以前自己

如果絲打係乾肌,咁我唔清楚點保養留俾其他乾性暗瘡肌解答
睇醫生啦~~
我之前都係咁
唔識處理
5-6年後先睇醫生
而家好多紅色痕
後悔
我爽膚水加b3精華已經夠做 再加cream皮膚受唔到 訓醒成臉油
唔知呀 我冇係hktv買過
可能要問番hktv/賣家
想請問大家收毛孔會用咩product? 之前買咗不再孔慌 大約係咪都要用三四個月先有效果?
有冇人試過岀去做treatment解決過呢個問題
好 t h x
可以試下用eve lom rescue mask
有細size
冇glamglow咁刺激但都做到野
唔知 應該就來?唔知乾性皮膚啱唔啱用
偽瑞士牌子arztskin竟然可以搞到係facesss有埋專櫃 呢個世界發生咩事
其實專門店係咪冇⋯⋯ 因為色號唔知點揀
上網問左cs佢話四月尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞