[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
心血來潮好想買奶茶色唇膏,有無推薦
頭先做research睇中Bobbi brown bold honey, nars Jane, mac mull it out, Dior 421
但某啲牌子奶共,有無其他推介
就係唔想買而啲先上黎問點知有負評
我本身有Mac mocha,想比而款再濃啲奶茶
見jane啲swatch好似張張唔同,其實都唔知咩色黎
Bobbi brown係唔中個間,應該會買bold honey
但想要枝淺返啲,夏天都用到嘅,不過本身都有ct stoned rose
Btw絲打推介枝Chanel好正,但同bold honey會唔會好似?
其實係想買2枝
Oil free 啱啊,最好lotion / gel / 保濕or 美白精華就夠
不過你話係激光脫面毛?
雖然我未脫過面毛但脫過underarm, 做完係會需要保濕
我都有睇莊醫生,好正啲理論
nars mac dior都係奶撚到仆街
$1,980 係好平, 我打過熟人價都要$2,600, 出面視乎醫生名氣+手勢四千幾到$8,000 都有
restylane 同juvederm 有分唔同款要問清楚, restylane lyft, juvederm voluma 較popular
你21歲使唔使提拉? ultherapy 同thermage 最受歡迎, 不過由於係加熱真皮層以下肌底 有兩個副作用較少人提
realself 有外國女人做完之後塊面有volume loss, 姐係加熱後少咗面部脂肪塊面凹咗
之前台灣蘋果有人做完之後加熱過度/降溫做得唔好灼傷
潮流台有位絲打好熟呢d, 佢username叫肥胖囡, 有機會見到就問下佢
唔該晒絲打 好詳細
想問熟人價有無得介紹

依排做得多hifu嘅research發覺都幾多副作用 暫時都唔考慮住
想問下有無beauty blender嘅代替品?
本身買莎莎啲$10化妝海綿 用幾個星期就換
想轉下新嘢
但百幾蚊一舊海綿唔係好捨得

thx
Pony effect黑色cushion puff 濕用上粉好很貼 用完佢冇掂過beauty blender
但都唔係特別平 要大約15蚊舊
Real techniques sponge
thanks 想問妳大概幾耐換一舊?定自己洗
thanks 想問妳大概幾耐換一舊?定自己洗
自己洗 洗到爛就扔
因為佢好軟 好易爛 所以洗個陣我好小心
佢同beauty blender一樣係可以重複洗
至於幾耐就....三四個月換一次到
rosy rosa真係好好用
已經用緊第五個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞