《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(開始步向結局…)

1001 回覆
77 Like 1 Dislike
中四睇到final year就失業
哇正睇穌哥記憶
一個月唔知完唔完到
4 5年前追過 依排重睇一次 岩岩先原來寫左15年
繼續lm支持
然後再出織女外傳。之後仲以為子誠係穌哥托世,睇嚟呢個無乜生存意欲既佛系青年無咁簡單。唔係牛郎複製人,又唔會係群魔本身識得既人,但又一定係魔鬼,而且似曾經係大天使。
仲有神火之賊呢條伏線都仲未開始,點解佢要係先見之瞳既計劃之外搞咁多嘢,最後搞到自己眼都無埋。
你唔提起都唔記得咗有子誠依個角色
中二睇到依家year2
希望唔好爛尾
想佢有個好既結局,因為成個故事入面,應該係得佢同佛祖咁厭世。講真,諾仔嗰啲pep talk 真係難聽過粗口
子誠同諾仔講過你一定會後悔
好期待子誠突破到縛靈之瞳之後會點對諾仔
變折
雖然諾仔當子誠係唯一既朋友
但佢由埃及回港之後遇到子誠再一齊行動都只係得一段時間
之後諾仔已經入左3年地獄
老實講佢2個既出世入死之戰都只係青木原樹海打撒旦教、莉莉絲玩遊戲同埋倫敦打宙斯
真心唔覺得子誠在諾仔心目中係咁重要
邦拿之後會唔會再有諾仔覺得子誠係唯一朋友既睇法加深描述?
諾仔空白期太多 真心有感情關係好似得初期啲人
講得好有文有路我都想知
正已評
其實睇翻複製猶大對諾仔既感情就會明。諾仔對複製猶大好重要,係因為其他人會將佢當真猶大咁對待,而由於諾仔未見過真猶大,所以諾仔同複製猶大既關係係最純粹。
煙兒應該同理,對諾仔嚟講只不過係一個可以屌既子誠。
仲以為有文
呢排差唔多日日都有真爽
唔止吧
仲有好多 不過應該係外傳黎

孫悟空 三藏 三頭犬

三頭犬父子 (武藏可能伏筆)同雪住果條係極地既女屍

姜子牙 又可能同 孔明 有啲野
佢點解妲己個陣應該forseen 到 但唔出手

宙斯 同 撒旦 第一次打 都無點寫 定唔記得左

etc

睇見你打出黎果啲野都覺得正最想睇臭貓外傳
睇見你打出黎果啲野都覺得正最想睇臭貓外傳

要重睇幾多次先有呢個綜合
文呢單聲都好吖
邦拿有無去元朗?報個平安啦
星期一...weekend 休息
小心身體
中三追到大四 留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞