有冇人有睇13 reasons why?

654 回覆
77 Like 6 Dislike
同當年玩完Life is strange 個感覺一樣
睇完神覺得好沉重
同當年玩完Life is strange 個感覺一樣
睇完神覺得好沉重

Agree, 但依套震撼啲
睇完12
個心情真係好沉重
第5集話2個月lost2個學生
2個

Hannah 同 Jeff

本身未睇到唔知
後面知了
結局hannah自殺嗰幕好震撼
真係好似睇住有人喺自己面前自殺又救唔到佢咁
睇到都覺得痛

原來女主係澳洲人

beyond the reason條片同佢係套劇到
D accent完全唔同
睇完13 reasons why 個心直頭係難過
好似感受到身邊有個人慢慢步向死亡 自己咩都做唔到 救唔到佢果種痛苦內疚
有冇人覺得Tyler比Clay影左相果到好心涼

Hannah technically 仲未死架
佢係2017 early October 自殺

我諗係想我地代入
其實所有野都可以改變 唔一定會有人死 只要你趁早接觸其他人 唔好咁mean之類 唔好hurt人
唔知點解覺得第二季會爛
見住佢慢慢步向死亡

我覺得而家咁樣end最好
如果要整第2季 只會離題 唔係個一回事
睇曬睇到好撚SAD, 由其係到主角果集
一路睇一路心入面有一忽係希望HANNAH無死 (雖然知道無可能)
tape 12條仆街聽都無得佢聽, 抵撚死

之後有beyond the reasons
好似making of咁
解釋翻果度都好難受
最慘係hannah真係死果幕同個老師果度
Really sad

個監製(定唔記得writer)都有話hannah臨尾同社工傾嗰度
其實係有心set陷阱俾佢
又特登錄佢音,好似assume左佢會講錯野咁

可以理由成為整埋第13 tape而錄
最決定性影響佢點樣做 死前既時光 亦都係tape 13既意義 如果個呀sir有出黎 就唔會有呢件事 有呢堆tape
同埋只有13個時既情況係可以錄低 1-12都係review 過去左既事 唔會可以好似13咁即錄
有小小不滿係clay比人打完之後
有一兩舊結蕉好似用黑筆畫上去 無咩質感 好礙眼
呢兩日一次過睇哂成套
我本身好中意life is strange
唔知點解呢套劇好有life is strange既感覺
睇完最中意jeff
每睇一集就sad一次

睇到ep6
clay match到hannah
同埋好明顯hannah等緊佢約
clay都唔約hannah

佢個傷口既作用只係俾人分清flashback同而家
每睇一集就sad一次

睇到ep6
clay match到hannah
同埋好明顯hannah等緊佢約
clay都唔約hannah

clay毒撚格累事
有冇人發現
flashback hannah未死嗰時係用暖色系拍
到hannah死左就用冷色系,個畫面好藍
喺clay既角度,即係冇左hannah,佢既生活就冇左溫暖咁
有冇人發現
喺clay既角度,即係冇左hannah,佢既生活就冇左溫暖咁

係 我都留意到
有冇人發現

啱啱想講
就好似limitless咁
用tone去分別主角有無食nzt

有一幕係hannah喊
clay想行埋去就即刻變左冷色
呢兩日一次過睇哂成套
睇完最中意jeff

Life is strange 粉
呢兩日一次過睇哂成套
睇完最中意jeff

High school dark side

雖然兩個故事唔同但風格好似

比bryce打個d傷口麻麻
呢兩日一次過睇哂成套
睇完最中意jeff

High school dark side

雖然兩個故事唔同但風格好似

有冇多啲呢啲風格既劇

一開頭成日分唔到係回憶定現在
跟住望clay個傷口就分到

一開頭成日分唔到係回憶定現在
跟住望clay個傷口就分到

又唔會既
算刻意比你分到現時同以前
westworld個d就堅mindfuck啦
覺得Jeff同Tony簡直係最想跟他做朋友排行榜頭兩位
一個幫你溝女一個會保護你
不過Jeff比Shierly(係咁咁串)間接害死左

jeff
其實係sheri間接害死佢,定係佢真係有飲酒

有個shot影到個警察喺佢架車度見到有好多空嘅啤酒罐 所以我諗jeff真係醉駕而做成炒車

Jeff 話自己兩個鐘前飲咗兩杯啤酒
所以佢應該係未過limit 嘅
佢架車好多啤酒係因為佢負責去買多啲啤酒
佢有同Clay 話佢要去beer run
我估到佢死都唔開心 佢好好人
呢套野寫得好在每件事其實都唔係啲咩好大件事(tape 12除外),但當things on top with others,嗰種傷害係幾何級數咁升,而唔係單純一加一咁
最後alex嗰度真係一直都無諗到,佢執房嗰陣仲喺度諗做咩講佢執房,係咪想講佢屋企幾嚴之類

其實Alex 自殺有好多hints
-quits band / picks suicidal song
-saying suicide is an option
-if I die you die too? 同Justin 講
-doesn't care about being beaten

好多人都無諗過Alex 會自殺,就好似無人留意到Hannah一樣

我都有留意到啲hints不過冇你咁多
淨係睇得出picks suicidal song, suicide is an option 同if I die you die too?個度 佢都叫做由始至終都想自首/覺得所有人都有份害死hannah 甚至佢覺得要出證係件好事,好似係時候要面對做過既野咁,但點解仲要

仲有揸車兇clay 個度
個個叫佢收油佢都唔收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞