有冇人有睇13 reasons why?

654 回覆
77 Like 6 Dislike
套野喺外國評價唔錯
探討青少年自殺問題,好多人讚拍得夠真實

望住Hannah越黎越絕望,步向死亡
佢同Clay未開始就完左
仲有幾個仆街角色
睇到個人好sad
連登冇人有睇?
有,不過本身集中左係Netflix Post入面討論.......
有,不過本身集中左係Netflix Post入面討論.......

冇追開netflix post

好好睇, 四日內睇晒13 集
不過睇到個人好灰

大家覺得最尾alex 會唔會係season 2 伏線?
我睇wiki, 原著小說應該係得一本
但睇外國forum, 有人話tyler 最尾係黑房曬相, 個堆相係佢要殺ge target

我去叫返d 人過黎啦
佢地好似愈透愈多野 (雖然我都有份討論 )

不過睇到個人好灰

但睇外國forum, 有人話tyler 最尾係黑房曬相, 個堆相係佢要殺ge target

有s2?

不過睇到個人好灰

有s2?

D 人估有而已
咁s1 的確仲有野未講
1. 男主角有咩病 (佢話佢幾年冇食藥)
2. Tyler 買槍做乜野?
3. 最尾alex 點解要

不過睇到個人好灰

有s2?

D 人估有而已
咁s1 的確仲有野未講

好似confirm咗有s2啦 但我覺得會爛
Tyler應該係s2伏線 school shooting掛
Alex我覺得係想講會自殺嘅人周圍都有 同埋你未必會留意到 但細心啲諗返都算好明顯 佢揸車超速/跳落泳池/quit咗band/最尾執房同hannah死前好似/一路都覺得對唔住hannah但佢阿爸叫佢唔洗俾口供佢又無乜反應

不過睇到個人好灰

有s2?

D 人估有而已
咁s1 的確仲有野未講

Alex我覺得係想講會自殺嘅人周圍都有 同埋你未必會留意到 但細心啲諗返都算好明顯 佢揸車超速/跳落泳池/quit咗band/最尾執房同hannah死前好似/一路都覺得對唔住hannah但佢阿爸叫佢唔洗俾口供佢又無乜反應

睇完之後係咁諗身邊有冇咁既人 睇到好沉重 未抽離到

不過睇到個人好灰

有s2?

D 人估有而已
咁s1 的確仲有野未講

你啱
身邊可能都有人有sign 而我地冇察覺到
又或者我地注意到,但又乜都唔做

好多時d 人會批評自殺ge 人: 少少事都走去死
但佢地又冇諗過你覺得小事, 對人地黎講, 係影響好深

上年12月開post架啦
因為有dl offline睇功能後個app實用好多
所以我開post

有s2?

D 人估有而已
咁s1 的確仲有野未講

4. justin走去邊
5. 仆街bryce洗唔洗坐監

所以我開post

唔係人人都睇哂所有netflix劇嘛
想集中討論一套劇唔會諗到要入netflix post
而且出面都有其他netflix劇開post
結局hannah自殺嗰幕好震撼
真係好似睇住有人喺自己面前自殺又救唔到佢咁
睇到都覺得痛
但書hannah好似係overdose自殺?
割脈成功率好似好低,佢要𠝹啱位先死到,要做好多research
我係咪認真左

所以我開post

唔係人人都睇哂所有netflix劇嘛
想集中討論一套劇唔會諗到要入netflix post
而且出面都有其他netflix劇開post

Netflix集中討論post重點係大家推介有乜正劇或電影
割脈成功率好似好低,佢要𠝹啱位先死到,要做好多research
我係咪認真左

佢好似介得好深 但失血過多起碼要幾個鍾?有錯請屌
我係咪認真左

佢介開動脈 正常短時間就會失血性休克
跟住失血過多致死
但佢隻手放左落我唔肯定水勢有冇影響
我係咪認真左

佢介開動脈 正常短時間就會失血性休克
跟住失血過多致死
但佢隻手放左落我唔肯定水勢有冇影響

變左學術研究自殺方法
之前見過人話浸住水會令血小板唔work,d血不停流,死快d
睇到最尾果集 想講條marcus真係好撚樣衰
其實zach嗰part hannah有冇講大話 張紙點解會係返zach手上
其實zach嗰part hannah有冇講大話 張紙點解會係返zach手上

我覺得佢就係想講hannah都唔一定係事實既全部
所有野都有唔同睇法,有her truth,都有其他人既truth
咁而家死嗰個係hannah,佢唔多唔少都有啲victimize自己既
睇到最尾果集 想講條marcus真係好撚樣衰

夠courtney樣衰
明明係豬西,d人仲要讚佢靚
仲有得錫hannah
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞