有冇人有睇13 reasons why?

654 回覆
77 Like 6 Dislike
Ep 11 clay 崩潰我都一齊崩埋
同埋Clay 太衝動,咩都要理

當你覺得自己害死左個女仔個時 你都會好衝動

有兩個女人比人強姦左但條友仲無事無幹wor

有兩個女人比人強姦左但條友仲無事無幹wor

Bryce係仆街仔Clay係正常人
覺得Jeff同Tony簡直係最想跟他做朋友排行榜頭兩位
一個幫你溝女一個會保護你
不過Jeff比Shierly(係咁咁串)間接害死左

可能我講得唔好,佢唔應該直接搵果班人認罪。

𡃁仔一個識條毛咩 比著你條女比人強姦左可能都就咁揾條友打架 我諗

𡃁仔一個識條毛咩 比著你條女比人強姦左可能都就咁揾條友打架 我諗

佢得一個人無人無物
終於煲完
悲劇版嘅easy a
啱啱睇晒
呢套野寫得好在每件事其實都唔係啲咩好大件事(tape 12除外),但當things on top with others,嗰種傷害係幾何級數咁升,而唔係單純一加一咁
最後alex嗰度真係一直都無諗到,佢執房嗰陣仲喺度諗做咩講佢執房,係咪想講佢屋企幾嚴之類
呢套野寫得好在每件事其實都唔係啲咩好大件事(tape 12除外),但當things on top with others,嗰種傷害係幾何級數咁升,而唔係單純一加一咁
最後alex嗰度真係一直都無諗到,佢執房嗰陣仲喺度諗做咩講佢執房,係咪想講佢屋企幾嚴之類

其實Alex 自殺有好多hints
-quits band / picks suicidal song
-saying suicide is an option
-if I die you die too? 同Justin 講
-doesn't care about being beaten

好多人都無諗過Alex 會自殺,就好似無人留意到Hannah一樣

jeff
其實係sheri間接害死佢,定係佢真係有飲酒
原來呢度有討論post 幾日前睇完sad到無留意到
我睇完都幾down下 特別sad係佢最後自殺scene所拍出黎嘅氣氛 同埋佢𠝹完之後好似好後悔喊哂咁嘅眼神
仲有就係ep11 clay聽佢到嘅tape 到佢地kiss嗰陣hannah話at that moment, everything is perfect 再加埋佢地一齊幻想美好嘅未來加埋首歌
https://youtu.be/K9FILAkKinQ
Btw睇完好中意做hannah同clay嘅演員

jeff
其實係sheri間接害死佢,定係佢真係有飲酒

有個shot影到個警察喺佢架車度見到有好多空嘅啤酒罐 所以我諗jeff真係醉駕而做成炒車
個黑妹又有justin鐘意又俾人老強
心諗d人係咪咁冧黑妹呀
原來女主係澳洲人

-quits band / picks suicidal song
-if I die you die too? 同Justin 講
-doesn't care about being beaten

好多人都無諗過Alex 會自殺,就好似無人留意到Hannah一樣

唔講都冇留意到呢啲線索……
好似話本來Hannah 係Selena Gomez 做
但delay 太耐
Selena 老唔啱做

唔講都冇留意到呢啲線索……

佢仲有話個胃痛 可能有重病?
睇完13 reasons why 個心直頭係難過
好似感受到身邊有個人慢慢步向死亡 自己咩都做唔到 救唔到佢果種痛苦內疚
有冇人覺得Tyler比Clay影左相果到好心涼
但delay 太耐
Selena 老唔啱做

好事黎
但delay 太耐
Selena 老唔啱做

好事黎

Gomez 做就真slut feel
好似感受到身邊有個人慢慢步向死亡 自己咩都做唔到 救唔到佢果種痛苦內疚

Hannah technically 仲未死架
佢係2017 early October 自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞