有冇人有睇13 reasons why?

654 回覆
77 Like 6 Dislike
好似話本來Hannah 係Selena Gomez 做
但delay 太耐
Selena 老唔啱做

好事黎

Gomez 做就真slut feel

Selena做成個feel無哂
唔知點解覺得第二季會爛
見住佢慢慢步向死亡
岩岩睇哂
佢自殺個幕完全睇唔落去
利申:唔驚血

仲有想講
如果呢個世界少啲仆街
多啲關心,問候
唔會咁多呢啲事發生
睇番近幾個月香港有幾多單學生自殺
唔一定係因為人際關係出問題
但如果大家少啲冷漠
多啲關心
可能真係阻止到好多悲劇發生

仲有
屌你老母
你班玩感情既撚屌可唔可以收下皮
一時既衝動
真係毀左人一生
人地可以因為你既行為而行上不歸路
係呀,我講緊你呀屌你老母
玩我啲fd咁撚過癮?
我希望你睇到
亦希望你咪搞撚到其他女仔
唔係我希望你下場同alex一樣
一係就生性病

一路睇都一路諗自殺個批學童係咪都有同樣經歷
呢套野寫得好在每件事其實都唔係啲咩好大件事(tape 12除外),但當things on top with others,嗰種傷害係幾何級數咁升,而唔係單純一加一咁
最後alex嗰度真係一直都無諗到,佢執房嗰陣仲喺度諗做咩講佢執房,係咪想講佢屋企幾嚴之類

其實Alex 自殺有好多hints
-quits band / picks suicidal song
-saying suicide is an option
-if I die you die too? 同Justin 講
-doesn't care about being beaten

好多人都無諗過Alex 會自殺,就好似無人留意到Hannah一樣

唔講都冇留意到呢啲線索……

D人話有機會係tyler殺人
因為佢買guns and weapons
未必係alex自殺
呢套野寫得好在每件事其實都唔係啲咩好大件事(tape 12除外),但當things on top with others,嗰種傷害係幾何級數咁升,而唔係單純一加一咁
最後alex嗰度真係一直都無諗到,佢執房嗰陣仲喺度諗做咩講佢執房,係咪想講佢屋企幾嚴之類

其實Alex 自殺有好多hints
-quits band / picks suicidal song
-saying suicide is an option
-if I die you die too? 同Justin 講
-doesn't care about being beaten

好多人都無諗過Alex 會自殺,就好似無人留意到Hannah一樣

唔講都冇留意到呢啲線索……

D人話有機會係tyler殺人
因為佢買guns and weapons
未必係alex自殺

最後黑房曬相tylar 拎走alex張相,應該因為alex幫過佢
唔怪得behind the reasons 有Selena 訪問
套野真係好正
不過太沉重
就算有第二季應該都係全新劇情
好似Fargo咁都係唔同左
有冇人覺得Counrtney 同Marcus仲某程度上個衰過番皂強Bryce?
Bryce係真小人,會認自己做過,但C&M係偽君子,知道自己錯仲不斷卸膊唔認,維持好形象
有冇人覺得Counrtney 同Marcus某程度仲衰過番皂強Bryce?
Bryce係真小人,會認自己做過,但C&M係偽君子,知道自己錯仲不斷卸膊唔認,維持好形象
有冇人覺得Counrtney 同Marcus某程度仲衰過番皂強Bryce?

同埋Bryce對自己啲friend都幾好,物質上
岩岩開波睇

睇左第1集 好引人入勝 好想睇落去

bryce有認自己強姦咩

同埋Bryce對自己啲friend都幾好,物質上

呢兩個真係絕頂大仆街
出個日好快就睇哂 仲特登係套劇出之前重睇本書 但點知出入太大 搞到依家好唔gur套劇
出個日好快就睇哂 仲特登係套劇出之前重睇本書 但點知出入太大 搞到依家好唔gur套劇

有咩大出入

bryce有認自己強姦咩

Clay 咪引左佢講

有咩大出入

Clay一晚內聽哂啲錄音
Hannah食藥自殺
冇Sheri呢個名 佢個角色所做嘅嘢係由其他兩個角色做
冇話Courtney係基 佢同Hannah都冇錫過
Tyler好似係偷影緊佢地個陣打丁
Bryce冇姦到Hannah
仲有好多 建議你睇本書

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

中日

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

書好睇好多?

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

作者都好滿意套戲 無得比較既有時

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

我本身都好滿意套劇但知道同原作咁多出入就覺得好不爽

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

當然我都知冇可能跟到十足十

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

Adaptation 梗會有唔同架啦
好多人都覺得tv series 可以睇埋其他bullies既角度/生活/諗法,成件事人性化左
唔係淨係由Hannah 角度出發
唔好唔同就盲反啦

有咩大出入

Hannah食藥自殺
仲有好多 建議你睇本書

差咁撚遠

Adaptation 梗會有唔同架啦
好多人都覺得tv series 可以睇埋其他bullies既角度/生活/諗法,成件事人性化左
唔係淨係由Hannah 角度出發
唔好唔同就盲反啦

好似係個作者都有份改?
書hannah好似死唔去tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞