歡迎想砌模型o既巴絲入黎(13) 除褲變高手

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
同女友一齊砌
酸到仆街
By the way你琴晚問我嗰個問題其實係咪講緊啲鉚釘
點解成件lego 咁
唔係。係果種 甲既 彎曲 既色差 陰影 加埋d柳釘 就好有果種 鐵皮 feel

一定要一齊砌 係日本 佢有比一半錢
不過係好玩
嘩.....喱個組合問題有啲難解釋喎
首先你隻嘢本身個造型要夠「薯嘜」
喱一點要睇佢本身個機設係咩年代嘅風格
啲釘我係有特別剷走換過晒嘅, 本身嗰啲大細比較統一
咁樣就顯得比原設計嘅觀感有少少唔同
因為佢軀幹同肩甲睇落係應該大粒啲, 顯啲
所以我特登用比起四肢大一個碼嘅補品鉚釘喺軀幹同肩甲
陰影呢我就係好求其好直覺咁打喺啲釘嘅路線同關節位
我自己都幾滿意, 可能算係歪打正著
講真我覺得最重要係喱啲舊時代嘅機甲設計比較有嗰種鐵皮feel
尤其係喱啲冇乜刻線, 一體化嘅裝甲, 圓滑嘅曲線
完全唔係喱個時代嘅早期風格先易諗起鐵製兵器
如果冇咗上面三大重點, 其實光武都會變得好「電子」feel
1996年嘅設計:

2019年嘅設計:

勿哂命,呢度毒撚區
求各位巴解答下

噴av油同新水性消光需唔需要用到抽油箱

本身諗住上pm買呢個就算 求解答

好似廚房放咗隻碟
更係要 無毒一回事,你唔抽咁噴未一屋都係煙
我仲係床隔離噴
見好多巴之前話拎個箱就算
見pm條片唔錯 唔用就收埋 方便
實物應該好D

期待最終合體
我見鬼佬噴av油都唔用抽油箱....
所以我都跟住唔鬼用

參考例子:
https://www.youtube.com/watch?v=3MO5ESqJaSM
貼下小弟既 work in process

咁想問下噴消光洗唔洗
我噴AV油唔驚 最驚係噴消光 同埋我係床隔離噴

臭到爆
我會戴豬咀噴
床隔離噴會唔會癲咗啲
我多數係後樓梯到搞
痴撚線

點撚樣畫上去呀
不如拍片 SHARE下
一轉新DESIGN 即刻無FEEL
可能只需要一枝好優質的面相筆同一對好定的手
2019好katoki
你指係消光?巴打你都係噴av油?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞