歡迎想砌模型o既巴絲入黎(13) 除褲變高手

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

想買枝矮星炮玩下
係,仲要唔知點上色
一係就上完d 手指更加郁唔到
呢2款好好砌唔驚,nu真係rg頂封,等緊出hi nu
未夠多人自己改做hi-nu,所以唔會出住
HWS都未出
我都係上年入返坑,第一部 rg 就係渣古 第二部就係 rx78,啱啱就砌完叉骨

rg 真係除非係情意結先會砌,如果唔係,hg 算數
RG素組都見得下人嘅
HG係有啲到今時今日對眼都係冇分件
點解d人咁有自信,整下舊化就賣千幾銀?
咁你應該問埋點解條街成日都有美男與野獸既情況出現
計返時薪算唔算好pay
牛高會對你好好
超多undergate又冇骨架

szb就打磨要小心啲
rg海盜太高質
其實唔算
我當你係素組nick 咁快手,都要成十個鐘先整完一隻e.g. MG 巴巴啦?
當賣1500,扣除模型$300,油同工具當係除開$100,即係時薪百一蚊

但係有幾多人可以好似佢咁快手呢…
當你既興趣變左你搵食既工作時,就好撚慘
娛樂就娛樂、搵錢就搵錢,分返開會好好多
一dd 人啦
有d 人你叫佢做d 佢自己無興趣既野黎搵食,一樣係好似食屎咁慘既
呢隻噴完組裝一到裝一到甩油 我pose都唔敢轉
買五金鋪士力水得唔得?工業洒精
師兄你認真? 佢上完金之後再屈咗幾吓, 屈個啲位裂哂喎
我老母都搶左我支洗油用酒精走,話好珍貴唔好亂晒

想問下呢啲花痕我應該就咁磨番滑定用aa膠/原子灰抆咗先?

宜家對刻線真係又愛又恨
其實都係果句,噴得油真係組完擺幾個pose 影完相就定死一個pose 入櫃既啦 唔好講軟膠,你平時d 關節郁多兩野都甩啦
唔好比d說明書呃到,上得色真係唔會遇你轉pose 自己噴同bandai 果d油係兩回事黎,你噴完油當自己玩shf / mb 咁扭你死撚硬
仲有果d 咩變型合體 佢本說明書都可能係幾隻分開整

有冇ching 知邊到有得買
兩個型態買兩盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞