歡迎想砌模型o既巴絲入黎(13) 除褲變高手

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我記得好似係睇你磨幾多,好似只係輕輕磨少少係無咩機會變白,但係咁同賭注有咩分別
巴打係咪都係砌高達多?一般除咗砌車好少會去到要做抛光,枝保護油厚噴都好夠反光效果

好彩懶閪得濟冇手多去買磨光膏捽鳩我上隻光武
師父
你根本未磨平

請落番320再磨一次
另外
呢三支就係你全部沙紙?
如果係
點解你會認為800會夠磨滑400做成既痕跡?
如果唔係做光澤面就一野消花收得工
消光*
都係嗰句 化妝品鋪嘅女人拋光指甲棒最屈機

不過如果你有心要張一件膠磨到原全冇痕嘅話 我會建議所有號數砂子都用哂

即4-6-8-10-12-15-20 (都可能唔夠)
噴油某程度上慳咗呢啲功夫(我自己都算懶4-8 有時12)

砌高達我多數都唔太上灰(唔改色/加工下)

砌車就一定冇得懶 宜家整緊嗰部E30整到想喊
終於都搞撚掂隻兼志谷星
因為屋企本身有d 事,好在有呢隻野比我分下心先無咁痛苦
屌你好撚得喎
我胸奴黎,對波真係痴撚線,如果你噴白裡透紅果隻肉色我真係射精都似

想問一句你影相個壇係點set法?
我見你啲光好柔同好足,我爬過文睇過啲簡單配置,
我都係兩支白燈加一大張白色紙板做底,
但影出黎硬係唔係果回事咁
利申手機影
想噴下骨架可唔可以連PC膠件一齊噴AV油槍鐵黑 會唔會爆膠
另外題外話有無人覺得爸爸棒400號太勁
用開田宮400號都無磨到咁花
搵d遮蓋膠紙貼左先噴
400唔花 就唔駛磨到1200...
呢隻肉色唔敢搞 都唔知乜撚野色黎

個壇大約係咁(舊相黎),果陣成日影出黎d 影都好勁執到隻狗咁,最後去淘寶見幾平就買左個 影完相舊野可以接返埋夠慳位

用呢個影完搵iphone 內置個執相推下d 光亮就搞掂
掂到會唔會爆膠 我驚我會唔小心滲左落去

我意思係爸爸棒既400號比起田宮隻砂紙400號更花
有冇keyword?
唔同牌子既砂紙就算number 一樣都有出入

好似スジボリ堂佢隻220 仲勁過god hand 果隻120
攝影棚
我用呢隻出果間叫lumibox

不過而家真係唔好淘野住啦
想要PB隻MG NT ver
但搵唔到 fb gp都難搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞