歡迎想砌模型o既巴絲入黎(13) 除褲變高手

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
屌,我仲有好多大船未砌

淘寶好多PE都揾唔到,正廠GMM WEN又好輪貴

BTW上面講pit-road同吹喇叭邊隻好,我砌過咁多1/350覺得吹喇叭好d, 零件組合度,水貼,價錢都屌打過pit-road(非打手)
同埋我玩開RC化,喇叭D膠比較好鋸
RC 化都玩埋
大地主
最想揾返nichimo 嘅1/200大和
船呢家野玩靜態好悶,有咩爽得過砌完仲可以掉佢落水成行識走,重點係而家RC化唔難

而家想導同年齡層嘅人玩呢D,因為本身我係同理老坑玩,但太奶共無再JOIN佢地
小心d 件碎
正路就浸火酒浸幾日幾夜浸走佢,有超聲波就半個鐘就震撚完
真係好想組返班後生(或者起碼都無咁奶共嘅),RC化呢家野好易,我可以教下無從入手但又好有興趣嘅人,因為呢個興趣好似老年化無乜後生再續落去
其實最大阻礙真係土地問題

機人/車都係有限位,船就真係動輒五六十cm,唔係咁多年輕人有位放

利申:年輕但無位
其實而家呢個科技,我最細20CM都改到,最方便係玩柏克級1/350 or 金剛級DDG-174果類,40CM已經行得好好
除咗主要都係土地問題之外就真係好睇興趣同時間
我自己同我社交圈子嘅人都比較鍾意靜態模型多
我自己嘅模型哲學係比較似3D嘅相咁上下, 對表達印象要求比較多
RC嘅魅力係要你真係得閒又有位放嚟玩
但如果空餘時間唔係好多同場地太隔涉真係不如擺心機落新一件作品到
當年我仲住喺歐洲嘅時候都見到啲老豆帶啲細路一齊去河邊放船放飛機
香港你搵位放隻drone都要諗過度過
light gray同gray既滲線液分別大唔大其實
乜仲有light gray架咩
我以為gray已經好夠淺架啦
有呀 之前無留意買左 發覺好撚淺色
light gray 根本就係國王的新衣黎

係高手就會睇到我有滲線
買dark gray 啦,dark gray 先似人用
手頭先真係得black, dark gray同dark brown會拎上手用
支gray已經唔知放咗去邊
想問買左幾錢?我問modo fb 佢叫我問銷售點🙄
呢隻之前問印象中都要千幾蚊
問過一間香港賣1680,我台灣揾人幫手買4500台幣加38xhkd順豐,total around 1500 Hkd 貪佢平d 同可以送到樓下順豐站唔洗搬番屋企
同埋本身急住要換所以唔想香港訂完有排等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞