歡迎想砌模型o既巴絲入黎(13) 除褲變高手

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
純粹冇扭實咋嘛
話說我以前冇氣缸嗰時想降壓就係扭開個水隔嚟分流
土炮到
又幾得wor 呢招
前排喺日森入咗幾張
係幾襟睇架
師兄用咩開油水?
可以一試嘅
你唔噴油冇得搞
聽講用火機燒一燒佢係可以去除呢D屈曲做成既白化
https://youtu.be/bdsO0DeH3kM?t=499
如果想學為模型上色,由咩入手好,我見樓上個個都好勁,但我係零概念由邊到慢慢學起,有無一啲工具或者方法係可以比我慢慢學
你手油定噴? 上youtube都搵到好多 或者睇哂post頭先
想砌咩
如果係賽車或者高達就建議噴罐試一兩隻睇下上色模型嘅感覺係咪真係自己想要嗰種感覺先, 技術要求係最低咁濟
如果坦克車, 兵人就建議買SET AV油掃下
如果飛機,船甚至囡囡就建議你唔好等, 直接買SET入門噴筆同泵
我玩過嘅嘢之中船就最仆街嘅, 噴塗同手塗都要掌握晒咁濟
想入隻00q黎砌,應該入mg定rg?
暫時對mg隻full saber版有興趣

啱啱砌完舊模freedom, 個造型真係麻麻地
已經係第二次砌,海老川兼武d 設計真係好正

結合!!

好,唔該晒神之手既nipa 子

換返正式裝著者先
比起之前隻吾妻楓,呢隻真係正好多 不過做分色做到我死死下
呢隻真係咁岩上年尾去日本旅行果陣行過先有本書講解呢隻野,我d 分色水貼基本上都抄足七成,另外三成係自己無料抄唔到
https://www.youtube.com/watch?v=h4gow1E8xmM
FAZZ出實物圖果時,我都諗如果真係砌我一定唔想噴返白同灰咁dry,但又無乜諗頭,
呢個日本仔今條片值得參考
rg strike?
我都有隻好幾j
竟然冇人物特寫?
我人生第一隻rg終於砌好

高手們 比d意見

用黎玩舊化 定 陰影 定 結束回合 好
我覺得結束回合
SF喱啲高達嘅偶像派係清靚白淨就啱
記唔記得我上個post既預言?
買空中霸王就有了
我都隻都未整
好似模倉有 唔肯定 宜家都小小難搵 我個隻擺咗5-6年都有
新mg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞