歡迎想砌模型o既巴絲入黎(13) 除褲變高手

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
的確,但係hd130成日會炸油,噴多兩噴就頂唔順
hd 130 同黎噴灰都唔差不過個霧化唔得,補色就仲可以,玩陰影就玩自己

有無師兄玩車,我想洗車殼,但係個超聲波機唔夠長唔夠闊,av油黎,有無技術分享下
我砌到隻 突擊自由 已經覺得自己好勁

重有兩盒 nu 同 沙薩比 都唔知點算
炸油係個嘴積油
長闊都唔夠真係難搞d
我識好多人呢排入坑都係直接玩Rg,之後打黎問唔見左件有無得補
唔知邊次噴到燥底,無洗槍就連漆一齊擺埋邊,有次洗筆順便拎出黎清埋,已經塞死曬,可以拎黎練大拆不過宜家都仲噴到油
A, 每次浸一半, 洗多幾次
B, 拎高身容器extand個水位
C, 斬件 分開洗
D, 買部大嘅超聲波機
如果唔用聲波震就用酒精浸佢幾日幾夜,再用牙刷刷佢老未

上次都係洗殼,洗到灰,反轉反轉再反轉,至少反左6次,宜家諗住買99%酒精黎洗都唔知邊度有,就算有都要挨貴價
果陣淘USTAR D 泵送左把比我,我用開果把噴支針又R R地,成日噴水 之後無筆迫住拎返出黎用.....用完就搭車去時茂買iwata了
細個果陣最強既模型工具

超聲波係可以隔野震既波 你部機裝水入面放個杯裝滿火酒放個車身入去未得 我不嬲都係咁樣做
CB, Unicorn, Nu, Sazabi 之前
有可動手指未舊版 on99 咁細隻整可動手指
工具先係最撚洗錢

磨砂棒
田宮金剪 神之手
水貼用 攝子
滲線液
噴罐
消光噴罐 光油噴罐
手塗筆

再上
噴泵 噴筆
跟手
就大量既又貴又小油

E度 我兩三個月 洗左我 3千幾
個人覺得1-4已經係最舊,全身用b框嘅零件做骨架,但係得原本嘅握拳手同可動手,無造型手
5-20係第二舊,開始有造型手
21到最新(金迷例外)就開始用零件取代b框骨架,亦加強活動性
(個人睇法)
有神手唔使金剪,5金鋪果d粗剪完,神就夠。
上色既話神手又唔係必要
大細係無分別既
MG 出可動手指都係砌到想爆粗
呢兩款應該易砌啲
啲件冇咁碎
部機本身又大部
上色都易啲
問題係乜撚野都揸唔到 基本武器都拎唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞