一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike
新個一集我想知10年內有冇機會拍電影版?

乜唔係舞台劇版黎咩?

唔會 其實個集只係官方授權 但唔係羅琳寫ge第8集
第四集,記得個獎盃係個港口鑰
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

因為係學校入面唔可以用potkey 之類既野離開學校

其實有冇人覺得呢個中年哈利幾正

係幾正 不過好專制 唔講咁多廢時劇透
同埋佢多左道疤

同埋佢多左道疤

未睇書唔好講住呀!

同埋佢多左道疤

未睇書唔好講住呀!

其實本書好垃圾 睇完你應該會嬲嬲地
點解第一集講到粒philosopher stone擺gringott唔安全,hogwarts係全世界最安全嘅地方,集所有老師嘅魔法保護佢又乜又柒
但三條魔法都未學的齊嘅一年級生兩野就可以破解晒啲嘢攞到粒石
點解冇扑野劇情
喬治同弗雷拎住份劫盜地圖咁多年,一直望住一個叫彼得.佩迪魯的男人訓響自己細佬隔離都唔出聲
點解冇扑野劇情

有啊
第8集有暗示

同埋佢多左道疤

未睇書唔好講住呀!

睇到中段屌左出聲
每一集都會有人講:霍格華茲已經唔安全喇
喬治同弗雷拎住份劫盜地圖咁多年,一直望住一個叫彼得.佩迪魯的男人訓響自己細佬隔離都唔出聲

又loop

其實佢地三年級Ron+Harry先入學, 去到Ron+Harry三年級先比張地圖哈利
都係得兩年幾可以係地圖有機會見到Peter個名
只可以話佢兩個唔會無啦啦望Ron間房有咩人囉
張地圖主要係比佢地用黎行秘道之嘛

又loop

其實佢地三年級Ron+Harry先入學, 去到Ron+Harry三年級先比張地圖哈利
都係得兩年幾可以係地圖有機會見到Peter個名
只可以話佢兩個唔會無啦啦望Ron間房有咩人囉
張地圖主要係比佢地用黎行秘道之嘛

可能孖仔以為Ron嗰屆有個學生叫Peter
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩

假moody係其實係個好老師

因為佢要哈利既血黎復活佛地魔囉佢無理由無啦啦問哈利拎血嘛,復活佛地魔既其中一點係要拎仇人既血,仲要係不情願咁俾先得。仲要有佛地魔老豆既骨同一位食死人自願切左隻手。響霍枱華滋一定做唔到

同埋佢多左道疤

未睇書唔好講住呀!

睇到中段屌左出聲

...唔係下話?
我本來好有期望

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩

假moody係其實係個好老師

d學生話佢教得好
好耐冇試過同人傾哈利波特,好似以前追書睇咁
同人不停討論個世界觀

嚴肅、有威嚴
教不赦咒令學生知道現實嘅恐怖
對哈利循循善誘
點解哈利係一個煩膠,
eq又低,容易發脾氣,醒又唔係醒過人,
但因為主角威能,個個都幫佢,覺得佢係偉人?

同埋佢多左道疤

未睇書唔好講住呀!

睇到中段屌左出聲

...唔係下話?
我本來好有期望

首先 得純對話你應該已經知架啦
但問題係劇情好難想像到合理 角色方面又不知所謂
魔法部班老屎忽仲廢過班學生 點解無人講
點解哈利係一個煩膠,
eq又低,容易發脾氣,醒又唔係醒過人,
但因為主角威能,個個都幫佢,覺得佢係偉人?

鄧不利多:係愛呀,哈利。
魔法部班老屎忽仲廢過班學生 點解無人講

例如邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞