一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike
點解唔用第三集既秒麗用黎讀書既既時間器回到過去殺左佛地魔

馬份殺左校長都唔洗坐監

有講過時間器唔係改寫歷史嘅法寶
因為會發生嘅已經發生咗
無發生到嘅你用時間器都係做唔到

咁點解最後巴咀又無事

嚴格來講只有Ron 認為(無親眼睇)佢比人殺左,其他人係唔知道隻野最後點,所以無人知道佢地改變左歷史,咁就唔會有paradox

馬份殺左校長都唔洗坐監

因為會發生嘅已經發生咗

咁點解最後巴咀又無事

嚴格來講只有Ron 認為(無親眼睇)佢比人殺左,其他人係唔知道隻野最後點,所以無人知道佢地改變左歷史,咁就唔會有paradox

唔係架
新果套舞台劇都有時間器
一樣有人死左變無死

我睇書有去倫敦睇套劇, 現場睇好撚好睇
要用傳統舞台劇個結構先會理解點解要咁寫
你睇返沙士比亞, 到宜家phantom, les miserable, 有限場景對白下要推動劇情, 唔可以同小說個formula 比

馬份殺左校長都唔洗坐監

因為會發生嘅已經發生咗

咁點解最後巴咀又無事

唔係架
新果套舞台劇都有時間器
一樣有人死左變無死

我睇書有去倫敦睇套劇, 現場睇好撚好睇
要用傳統舞台劇個結構先會理解點解要咁寫
你睇返沙士比亞, 到宜家phantom, les miserable, 有限場景對白下要推動劇情, 唔可以同小說個formula 比

我諗重點係究竟會唔會有知道佢死左既人見到佢未死,如果唔係就算佢未死都無paradox

馬份殺左校長都唔洗坐監

因為會發生嘅已經發生咗

唔係wo 第三集畜生斬左先用

完全唔係咁
睇完被詛咒的孩子會明
時間器係可以用嚟改變歷史
而如果真係改變咗歷史而A會因為咁而唔存在,A會憑空消失冇出世過,就算A同B同一時間用時間器都好
但的確係唔會改變到邊一個人會出世,譬如哈利同金妮只要係生女,就一定係玫瑰

如果係你咁講,時間器真係好勁。
但係電影入面又話隨意擾亂時間唔係巫師可以做既事,究竟e個原因係咪令到一直都無人用時間器改變歷史(例如改變岩岩一場決鬥既結果),同埋究竟會有咩後果。
如果唔係既話,又係咩原因
luna咁撚柒都有人j
笑大人個口
記唔記得第四集佢地去世界盃果陣大家一齊捉住對鞋就可以迅間轉移?
咁點解去到第七集佢地成班要變做哈利,一齊飛過去榮恩屋企,點解唔直接用迅間轉移?
咁樣moody就唔洗死啦
記唔記得第四集佢地去世界盃果陣大家一齊捉住對鞋就可以迅間轉移?
咁點解去到第七集佢地成班要變做哈利,一齊飛過去榮恩屋企,點解唔直接用迅間轉移?

有講過話唔安全好似 話乜魔法部都信唔過所以用番掃把?

有講過話唔安全好似 話乜魔法部都信唔過所以用番掃把?

禱法部比人控制住,可以追蹤到
好似係
點解哈利之後唔再用撕淌三步殺?明明咁屈機
又唔算係索命咒 好用過個招咩咄咄失
邊撚個秒麗

第三集個到 點解妙麗要大嗌 搞到路平要望住個月亮 變埋人狼 明明唔叫就無事
睇到好想睇返英文版既hp
電影同中文版都睇過幾次
唔記得左 點解結婚個到 d食死人知佢地係邊既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞