一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

第一集一開波 麥教授點貓變番人?
重睇啦

你講電影? 電影係好多bug
不過其實書入面都有形容佢地係長袍下擺動d魔杖
加上冇聲咒冇特別注明亦正常

貓點渣魔杖?

又係喎
我估可能有時間卦,唔知有冇人問過jk

基本上魔杖只係一個媒介去施法
無魔杖係可以出到法術
哈利細個已經做到 第一集有講清楚的

冇錯,不過我記得好似話用魔杖施魔法效果係最好

如果無聲+無魔杖都可以施法 咁點解天狼星唔識逃獄?

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔

天狼星最後都逃左啦

只睇電戲 但想知書入面係點講 Sirius 逃走到?

書話係阿茲卡班時經常化成狗去思考到底邊個出賣James 同lily,變成狗冇咁易受到催狂魔影響
而佢亦發現催狂魔對於變成狗既佢亦冇咁敏感,係會覺得疑惑
結果有日佢趁佢地開左送飯就走左出去
當時佢好瘦 所以可以輕易穿過圍欄

有錯請更正

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

無魔杖係可以出到法術

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔

天狼星最後都逃左啦

書話係阿茲卡班時經常化成狗去思考到底邊個出賣James 同lily,變成狗冇咁易受到催狂魔影響
而佢亦發現催狂魔對於變成狗既佢亦冇咁敏感,係會覺得疑惑
結果有日佢趁佢地開左送飯就走左出去
當時佢好瘦 所以可以輕易穿過圍欄

有錯請更正

所以佢都keep住狗形搵哈利 避開魔法世界既人同催狂魔
唔太多人知佢係化獸師
第一集最尾榮恩捉棋
點解佢同哈利要騎上隻棋
明明就咁用口講都叫得郁啲棋
仲未有人解釋到馬份條仆街點解唔洗坐監
仲有個問題點解佛地魔倒台果段時間馬份老豆會冇事? 印象中佢係食死人
點解唔用第三集既秒麗用黎讀書既既時間器回到過去殺左佛地魔

馬份殺左校長都唔洗坐監

有講過時間器唔係改寫歷史嘅法寶
因為會發生嘅已經發生咗
無發生到嘅你用時間器都係做唔到

咁點解最後巴咀又無事

因為本身就冇死到 只係哈利以為佢死咗 再回到過去 做咗啲嘢影響巴咀 再令到過去哈利以為佢死咗 無限loop
7個學年就由小一去到大學畢業
上面有啲人真係為講而講

我自己睇小說7集睇過好多次,其實bug就冇咩,不過樓上好多人只睇電影,所以雞到199姐

乜野咩都關哈利事 依啲已經唔係有冇睇書既分別

呢個真
白雪公主唔講公主王子唔通講IQ博士咩
魔法部班老屎忽仲廢過班學生 點解無人講

例如邊個?

魔法部部長 未見過佢勁過 跟住就比人殺左

夫子?我覺得佢只係僥倖做到呢個位,之後仲要迷戀權力同地位
又成日覺得鄧不利多係想坐佢個位而唔聽勸
我覺得食死人肆虐去到佛地魔再出現呢個局面佢都有份造成

部長未必要法力高強嘅
搞政治之嘛

相反正氣師就要法力高強啦

都係嘅,不過夫子真係
個人問題,對佢冇好感

同埋岩岩先睇到巴打應該講緊昆爵(被殺),我一見魔法部部長就諗起夫子先

以我記憶昆爵好似係法力高強?

好似話佢專對付黑魔法師,法力都幾高強
我唔太記得佢....有冇巴絲打補充下

第6集一開頭用左幾頁講
金頭髮,有幾道戰鬥留低既疤
好倉桑但唔高大
係個好有威勢既廢老

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

無魔杖係可以出到法術

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔

天狼星最後都逃左啦

等岩時機變返做狗黎避
催狂魔視野只睇到人類
係有消影術前班巫師成日用掃把or 火爐
點解唔用第三集既秒麗用黎讀書既既時間器回到過去殺左佛地魔

馬份殺左校長都唔洗坐監

有講過時間器唔係改寫歷史嘅法寶
因為會發生嘅已經發生咗
無發生到嘅你用時間器都係做唔到

咁點解最後巴咀又無事

巴咀件事根本未發生又如何出現有事?
妙麗果個有冇人解釋到?

回到過去都唔夠佛地魔打

時間器唔係無上限回到過去,

小說記得有提過 ,

妙麗果個好似回到大約一日內

如果冇上限 , fuck 地魔 一早返去殺左鄧不利多bb
魔法部班老屎忽仲廢過班學生 點解無人講

例如邊個?

魔法部部長 未見過佢勁過 跟住就比人殺左

夫子就麻麻 不過後仼 姐係比本書,金色飛賊同熄燈器個個就勁 係正氣師 比佛地魔折磨都冇出賣哈利
第一集最尾榮恩捉棋
點解佢同哈利要騎上隻棋
明明就咁用口講都叫得郁啲棋

場棋係用條命黎做賭注
佛地魔點講都係普通人 點解會係終極boss
我覺得終極boss應該係死神先啱

剩係將靈魂一分為七已經接近不死啦

證明一個人只要肯走偏門就一定搵到食

其實即係個巫師愈邪惡愈癲,黑魔法法力就愈強

fuck 地魔 仲勁在好識呃人 ,

第一集個老師都係俾佢呃左 ,

另外 讀心魔法 好勁 , 識好多古代魔法 ,

鄧不利多 摸左分靈體一野 就廢左隻手 , 變左黑色

小說有講 就算 石內卜 唔殺佢 佢遲早都收皮
一開頭要講咒語先出到技
後尾快捷鍵都唔洗㩒都直接出到

定係我都需要重睇

戲冇講到,中六佢地要學冇聲咒

第一集講枝wand要「畫個半圓向下揮」先出到技。
點解之後啲人就咁隊枝wand指住人就出到技?

小說都有提 , 有方法連咒語都唔up 就放到魔法
仲未有人解釋到馬份條仆街點解唔洗坐監
仲有個問題點解佛地魔倒台果段時間馬份老豆會冇事? 印象中佢係食死人

因為魔法部比佛地魔控制左
佢係食死人但佢搵到方法(主要係錢)證明自己係比佛地魔控制先幫佢 or 出賣其他食死人 就冇事 好似卡卡羅夫咁
有人話點解麥教授可以由貓變人而冇wand

佢係化獸師黎嫁,唔係點解會係佢教變型學

呢個真係好好笑 要罰睇番10次電影
魔杖嘅功用係幫使用者有效地、穩定地施法
其實只係輔助工具,巫師無咗魔杖唔代表出唔到魔法

好似係
屌你回到過去殺佛地魔咁仲邊有戲拍 仲點昆你入去睇

廢青決定重溫一次

好靚呀本書 係邊買
美國正氣師勁過英國正氣師
我唔明點解唔用吐真劑
可以解決到大部分問題
洗鬼用破心術同酷刑咒

呢個真係好好笑 要罰睇番10次電影

依個point係拎黎prove無魔杖都可以用法術啵
叻唔切咪你依d人
我諗你睇十次都唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞