一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

第一集一開波 麥教授點貓變番人?
重睇啦
情急就唔駛講d咒語出魔法
申利:我識 比利卡 比利那那 抱抱利那 比比路多

我識拉利蘿利拉露古 拉利蘿利卜卜

派派邦邦泡丫泡丫泡
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

你講電影? 電影係好多bug
不過其實書入面都有形容佢地係長袍下擺動d魔杖
加上冇聲咒冇特別注明亦正常
屌 你班仆街搞到我又想重睇書同電影版

睇啦睇啦
真係好正架
我買左the curse of the child 都未睇
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎
我估可能有時間卦,唔知有冇人問過jk
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

基本上魔杖只係一個媒介去施法
無魔杖係可以出到法術
哈利細個已經做到 第一集有講清楚的
第三集兩個細路可以輕易break in到阿茲卡班
完全神乎其技

break in到阿茲卡班?
個到係霍格華茲既北塔黎架

呢個post完全show到有幾多人要重睇

好大可能佢地只係睇左電影
電影的確好多重要野冇提

但第三集電影鄧不利多有提到天狼星比人鎖左係邊
第六集殺完 dumbledore 成班 death eaters 入左 Hogwarts 仲係咁破壞
Harry 仲單拖挑機
點解個陣成班death eater 唔捉左佢一了百了
係第7集先開始捉極都捉唔到

佢地果日既目標係殺鄧不利多掛

我記得哈利最後個part由頭到尾都係同鄧不利多一齊直到佢死
佢當時比鄧不利多落左定身咒,然後鄧不利多仲拎左張隱形斗蓬披左係佢身 直到佢死左咒語先解除
而之後佢就忙住對付馬份

所以電影改到哈利係下面望住佢死都幾鳩下
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

基本上魔杖只係一個媒介去施法
無魔杖係可以出到法術
哈利細個已經做到 第一集有講清楚的

冇錯,不過我記得好似話用魔杖施魔法效果係最好
魔法世界無大技

索命咒唔算大技咩 一中即死喎

每個人應該有自己轉屬既大技 黎黎去去得果幾招
第四集,記得個獎盃係個港口鑰
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩

假moody係其實係個好老師
有冇人諗過幾個人圍住佛地魔出去去武器走,佢跟本殺唔到人
點解唔用第三集既秒麗用黎讀書既既時間器回到過去殺左佛地魔

馬份殺左校長都唔洗坐監

有講過時間器唔係改寫歷史嘅法寶
因為會發生嘅已經發生咗
無發生到嘅你用時間器都係做唔到

但係佢救左海格隻寵
第四集,記得個獎盃係個港口鑰
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩

假moody係其實係個好老師

d學生話佢教得好
好耐冇試過同人傾哈利波特,好似以前追書睇咁
同人不停討論個世界觀
有冇人諗過幾個人圍住佛地魔出去去武器走,佢跟本殺唔到人

其實HP最好睇反而係佢地學院入邊既學校生活同細節,
魔法界架空係現實世界上既設定,
例如入魔法部要係個電話亭度按62442 (Magic)。
呢d 位係電影因時間問題全部cut晒。

我覺得好快會有重拍出現
睇下到時會唔會跟多d啦唯有

我覺得好快會有重拍出現
睇下到時會唔會跟多d啦唯有

講起生活同細節,反而我以前好期待第5集拍醫院出黎會點
點知連提都冇提過
古靈閣貝拉個倉庫
入面啲寶物落晒複製咒
有呢種咒語
啲人駛撚賺錢賺得咁辛苦咩 好似係

書有講copy既野一文不值 而且妙麗有講過食物 水 生存用既野copy唔到
點解唔用第三集既秒麗用黎讀書既既時間器回到過去殺左佛地魔

馬份殺左校長都唔洗坐監

既你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞