一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike
點解咁廢既佩迪魯都做到化獸師

第三集書講係james同天狼星幫佢先勉強成功

上網睇有人話,佛雷同喬治係劫盗地圖見到榮恩晚晚同個佩迪魯既人訓埋一齊點解唔出聲

上網睇有人話,佛雷同喬治係劫盗地圖見到榮恩晚晚同個佩迪魯既人訓埋一齊點解唔出聲

證明榮恩係屋企冇地位冇存在感?

證明榮恩係屋企冇地位冇存在感?

Hehe
回到過去預左同現代世界永別
回到過去某一個時間點係要等時間過,先返到現代
唔係你一做完想做果件事就返到黎
睇第三集就知
回到過去殺佛地魔預左同現代世界永別
佛地魔係廿幾年前既人
返去殺佢既人要留係過去廿幾年喎
睇第三集就知
最大既bug 我會覺得係天狼星之死
JK話會有解釋,結果第6,第7都冇

唔係第5集俾貝拉殺咩

我講緊書呀
書入面話佢係比貝拉用咒語攻擊左,有道紅光(好似)
之後跌左入佢身後既拱門,連屍都冇

道門唔係一穿過咗就會令人消失咩 就算唔係索命咒 淨係咄咄失都可以將天朗星撞過去啦

係呀,不過冇諗過佢被擊中後穿過到拱門消失就等於死亡

但係佢好似又無講過道門係咩來頭 又無講點解神秘部門會有道咁既門係到

冇呀,完全冇
死得不明不白

好似話拱門後面就係死後世界,所以跌落去等於直接死左

又係喎
第四集,記得個獎盃係個港口鑰
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩
魔法世界無大技
魔法世界無大技

索命咒唔算大技咩 一中即死喎
前幾日試維基睇返哈利波特啲條目
面家又有哈利post 搞到想重睇
但係台版自第五集後就譯得差左
佛地魔係廿幾年前既人
睇第三集就知

但hp and the cursed child 成班人返左Voldemort 殺harry 個日再返黎
我就唔明干預歷史既後果點界定
第四集,記得個獎盃係個港口鑰
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩

決賽都係Hogwarts搞,姐係港口鑰係用到?外人可以隨便進出Hogwarts?
仲有,書入面話Mrs Weasley一招殺貝拉,如果唔用索命咒點做到
電影第六集哈利對馬份用完三步殺招技
石內卜入黎 哈利出去個陣門外有條友望住
但唔知係邊個有無人有留意到
仲有,書入面話Mrs Weasley一招殺貝拉,如果唔用索命咒點做到

反彈
佛地魔係廿幾年前既人
睇第三集就知

但hp and the cursed child 成班人返左Voldemort 殺harry 個日再返黎
我就唔明干預歷史既後果點界定

如果個日哈利雙親無死
之後會影響超大 譬如天狼死唔會比人拉
電影定書先,電影真係好撚多
例如第五第成個鳳凰會係倫敦騎住掃把底飛又唔驚俾麻瓜見到
仲有明明個設定係巫師要著cloak唔識著麻瓜衫但啲校服除左件袍喺麻瓜世界真係毫無違和感囉

落左保護咒咪睇唔到

無留意掛 佢地都係拎張圖去玩,點會睇睡房
情急就唔駛講d咒語出魔法
申利:我識 比利卡 比利那那 抱抱利那 比比路多
榮恩食左妙麗

Bug

用返話劇版設定,你當妙麗係黑人觀感就fit好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞