一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike
仲有個忠實咒之類嘅嘢
好好利用都係屈機架喎
點解咁傻交比隻老鼠
自己做個忠實者唔得咩

好似話係諗住叫Sirius 做secret keeper, 但係最尾一刻鐘一念地獄諗住出奇不意所以換咗Peter Pettigrew

可唔可以自己做secret keeper
之後永遠唔出間屋
咪永遠無人搵得到

係喎,要搵人問下JKR 喇

呢個咒係屈機嘅

天狼星 好似講過 推介俾peter 做
有無人討論怪獸與牠們的產地

果d 閻魔惡靈無係哈利波特七部曲出過 剩係話鄧不利多bb個妹係

呢個係fan theory啫

Sor 自膠
留名
仲有個忠實咒之類嘅嘢
好好利用都係屈機架喎
點解咁傻交比隻老鼠
自己做個忠實者唔得咩

好似話係諗住叫Sirius 做secret keeper, 但係最尾一刻鐘一念地獄諗住出奇不意所以換咗Peter Pettigrew

之後永遠唔出間屋
咪永遠無人搵得到

呢個咒係屈機嘅

天狼星話大家都以為佢係 要黎個出奇不備
換左做第二個 到時佢就會四圍避
又因為佢懷疑路平先係內奸
所以最後搵左彼德
仲有個忠實咒之類嘅嘢
好好利用都係屈機架喎
點解咁傻交比隻老鼠
自己做個忠實者唔得咩

之後永遠唔出間屋
咪永遠無人搵得到

呢個咒係屈機嘅

所以最後搵左彼德

我意思係點解唔自己做保密者
之後打死都唔出間屋
咁咪咩事都無
Btw 我覺得怪獸入邊個個都好撚好打 出技出撚到連hit咁

仲要唔洗用魔杖
第一集同第二集鄧不利多個樣都唔同
第一集同第二集鄧不利多個樣都唔同

係第1-2集同3-7集唔多
因為第1-2集個演員過左身

俾你地搞到翻睇緊但主人唔俾我睇抗議中

妙麗隻貓叫咩名

妙麗隻貓叫咩名

Crookshanks

妙麗隻貓叫咩名

Crookshanks

中文叫歪腿

妙麗隻貓叫咩名

Crookshanks

中文譯名好似叫薑尾
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

第一集一開波 麥教授點貓變番人?
重睇啦

你講電影? 電影係好多bug
不過其實書入面都有形容佢地係長袍下擺動d魔杖
加上冇聲咒冇特別注明亦正常

貓點渣魔杖?

又係喎
我估可能有時間卦,唔知有冇人問過jk

基本上魔杖只係一個媒介去施法
無魔杖係可以出到法術
哈利細個已經做到 第一集有講清楚的

冇錯,不過我記得好似話用魔杖施魔法效果係最好

如果無聲+無魔杖都可以施法 咁點解天狼星唔識逃獄?

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔

天狼星最後都逃左啦

只睇電戲 但想知書入面係點講 Sirius 逃走到?

變左做隻狗先走得甩
佢係化獸師

妙麗隻貓叫咩名

Crookshanks

中文譯名好似叫薑尾

屌 柒撚左 薑尾係乜撚野黎
點解唔用第三集既秒麗用黎讀書既既時間器回到過去殺左佛地魔

馬份殺左校長都唔洗坐監

唔係石內扑殺咩

咁馬份冇理由參與咁多都冇罪架?

其實好多death eater 都無坐到監
又係話咩比人用咒語控制呀, 做下污點證人呀咁樣
真係最癲, 瘋狂lum 友果班就要坐

馬份有到係自己屋企. harry 塊面腫晒
馬份一眼就認到係佢, 但都無供佢出黎 (應該係至從睇住鄧不利多死之後, 開始淆底動搖)
如果佢果時一下就call 老佛, harry應該玩完

所以馬份呢d 雜碎我諗都係做下社會服務令就打得甩
加上佢屋企又有錢 巫師世界其實同香港一樣咁鳩
仲有個忠實咒之類嘅嘢
好好利用都係屈機架喎
點解咁傻交比隻老鼠
自己做個忠實者唔得咩

之後永遠唔出間屋
咪永遠無人搵得到

呢個咒係屈機嘅

所以最後搵左彼德

佢地真係當peter 係出生入死好兄弟
最後peter 都係覺得內疚隻手縮一下
咁就比老佛殺左
仲有個忠實咒之類嘅嘢
好好利用都係屈機架喎
點解咁傻交比隻老鼠
自己做個忠實者唔得咩

之後永遠唔出間屋
咪永遠無人搵得到

呢個咒係屈機嘅

所以最後搵左彼德

之後打死都唔出間屋
咁咪咩事都無

我諗個概念好似不破誓咁要有一個係約束者 一個保密者 再加一個當時人
但其實都係有個bug就係點解唔可以波特兩公婆做哂兩個角色
仲有個忠實咒之類嘅嘢
好好利用都係屈機架喎
點解咁傻交比隻老鼠
自己做個忠實者唔得咩

之後永遠唔出間屋
咪永遠無人搵得到

呢個咒係屈機嘅

所以最後搵左彼德

之後打死都唔出間屋
咁咪咩事都無

我諗個概念好似不破誓咁要有一個係約束者 一個保密者 再加一個當時人
但其實都係有個bug就係點解唔可以波特兩公婆做哂兩個角色

呢d 都唔算bug 嘅
作者補一句話保密者唔出去個地方咒語會失效
咁就解釋到

如果作者講左又自相矛盾先係bug

妙麗隻貓叫咩名

Crookshanks

中文譯名好似叫薑尾

同我隻貓一樣係ginger

妙麗隻貓叫咩名

Crookshanks

中文譯名好似叫薑尾

同我隻貓一樣係ginger

我都記得
Btw 我覺得怪獸入邊個個都好撚好打 出技出撚到連hit咁

仲要唔洗用魔杖

怪獸與牠們的產地你見親都係正氣師同埋成人
哈利波特七部曲入面通常都係學生同一般人多

魔杖係可以更有效施放魔法
但並唔係必需

咒語係初學可以更易出到個魔法
到你熟練就可以隨手放
另一個方法係對自己施靜默咒

試下LIHKG 貼圖先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞