一人一個哈利波特既bug

513 回覆
37 Like 6 Dislike
點解蟲尾咁細膽都入到葛萊芬多
魔法部班老屎忽仲廢過班學生 點解無人講

例如邊個?

魔法部部長 未見過佢勁過 跟住就比人殺左

夫子?我覺得佢只係僥倖做到呢個位,之後仲要迷戀權力同地位
又成日覺得鄧不利多係想坐佢個位而唔聽勸
我覺得食死人肆虐去到佛地魔再出現呢個局面佢都有份造成

部長未必要法力高強嘅
搞政治之嘛

相反正氣師就要法力高強啦

都係嘅,不過夫子真係
個人問題,對佢冇好感

同埋岩岩先睇到巴打應該講緊昆爵(被殺),我一見魔法部部長就諗起夫子先

以我記憶昆爵好似係法力高強?

好似話佢專對付黑魔法師,法力都幾高強
我唔太記得佢....有冇巴絲打補充下

Rufus Scrimgeour 以前係head of auror office, 佢魔法應該係好勁嘅

老實講,呢堆人黎緊既幾集「怪獸系列」有可能會出場
其實只要識幾招就夠 我唔係好明有咩法唔法力高強 同有支槍冇分別 招索命咒中就死 係講準度反應同避得快唔快 所以我唔明彿地魔有咩勁

例如邊個?

部長未必要法力高強嘅
搞政治之嘛

都係嘅,不過夫子真係
個人問題,對佢冇好感

同埋岩岩先睇到巴打應該講緊昆爵(被殺),我一見魔法部部長就諗起夫子先

Rufus Scrimgeour 以前係head of auror office, 佢魔法應該係好勁嘅

咁強大,可惜最後被殺

書話佢只係想營做一個ministry of Magic 有做嘢嘅形象,而唔係眞係去做嘢

雖然係,不過佢最後都冇出賣哈利
初初睇佢上場個陣 我以為佢係內鬼

魔法部既形象響第五集之後就無哂,可以俾食死人大搖大擺咁入去,仲要佢地用恩不利居迫害哈利,干涉格華茲校務,昆爵做乜都死,第六集佢地咪亂拉人入亞茲卡班,玩莫須有
第四集,記得個獎盃係個港口鑰
點解搞場大龍鳳要哈利贏個比賽,而唔可以係扮Moody 個個人求其質件野俾哈利掂?

一早都咁覺得,仲要成年裡面假moody同哈利咁多獨處機會,使鬼搞咁大場大龍鳳咩

港口鑰其實啫係消影術
校園係唔可以用
第6集哈利有問過鄧不利多 鄧不利多話自己係校長有特權
唯一可以用就係最後task3攞到獎盃 送你返去起點

例如邊個?

部長未必要法力高強嘅
搞政治之嘛

都係嘅,不過夫子真係
個人問題,對佢冇好感

咁強大,可惜最後被殺

書話佢只係想營做一個ministry of Magic 有做嘢嘅形象,而唔係眞係去做嘢

雖然係,不過佢最後都冇出賣哈利
初初睇佢上場個陣 我以為佢係內鬼

魔法部既形象響第五集之後就無哂,可以俾食死人大搖大擺咁入去,仲要佢地用恩不利居迫害哈利,干涉格華茲校務,昆爵做乜都死,第六集佢地咪亂拉人入亞茲卡班,玩莫須有

不過我信昆爵係魔法部當時少數認為佛地魔未死既人,佢做左咁耐正氣師,應該唔會低估佛地魔,不過同哈利各為其主,都無辦法
睇呢個post 睇得好辛苦 唔明啲譯名
利申:睇開英文版

on撚9大把人睇英文啦,轉中文根本一啲難度都無,要係宜啲地方拎優越感既人真係好可憐
校長有哂啲神器又唔攞出黎屌打佛地魔

支接骨木魔杖吹到咁勁一早要用黎撚啲食死人
校長有哂啲神器又唔攞出黎屌打佛地魔

支接骨木魔杖吹到咁勁一早要用黎撚啲食死人

校長提過佢有私心,所以佢一直收埋重生石唔用,同埋小說都有提過佢全盛時期已過,單挑係唔夠彿地魔打,仲要校長搵唔哂holocaust
留名
佢出第一集果陣好似小六定中一
留名

好老
留名

絲打大我 5 6年到我估
電影版其中一個bug係啲咒語嘅色
去去武器走明明乳白色咁
但有時變咗紅色
咄咄失就明明紅色
但有時變咗乳白色
去去武器走明明乳白色咁
但有時變咗紅色
咄咄失就明明紅色
但有時變咗乳白色

其實呢D當視覺效果咪算囉
講bug呢D真係唔算得係D咩
最衰頭兩集個校長死左,覺得佢個樣有大智慧多d

但佢可唔可以演繹到鄧不利多心中有團烈火就好難講
校長其實收埋好多勁法寶,點解唔拎出黎用?

同埋魔法世界咁耐歷史,應該有唔少絕技,點解無人用?
去去武器走明明乳白色咁
但有時變咗紅色
咄咄失就明明紅色
但有時變咗乳白色

其實呢D當視覺效果咪算囉
講bug呢D真係唔算得係D咩

我知,都係講下啫
有無人討論怪獸與牠們的產地
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

第一集一開波 麥教授點貓變番人?
重睇啦

你講電影? 電影係好多bug
不過其實書入面都有形容佢地係長袍下擺動d魔杖
加上冇聲咒冇特別注明亦正常

貓點渣魔杖?

又係喎
我估可能有時間卦,唔知有冇人問過jk

基本上魔杖只係一個媒介去施法
無魔杖係可以出到法術
哈利細個已經做到 第一集有講清楚的

冇錯,不過我記得好似話用魔杖施魔法效果係最好

如果無聲+無魔杖都可以施法 咁點解天狼星唔識逃獄?
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

無魔杖係可以出到法術

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

無魔杖係可以出到法術

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔

天狼星最後都逃左啦
有無人討論怪獸與牠們的產地

鄧不利多
去去武器走是否屈機

我覺

無魔仗都可以施法

有咩?邊到?

重睇啦

貓點渣魔杖?

又係喎

無魔杖係可以出到法術

對方都識魔法..
加上監獄有催狂魔

天狼星最後都逃左啦

只睇電戲 但想知書入面係點講 Sirius 逃走到?
去去樓豬走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞