[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈7 之 十災 - 蝗蟲may coming to Town

1001 回覆
133 Like 4 Dislike
唔意外
要放水解決債務問題
美金又要買美國貨
支那應該已步入滯脹時代,人民幣遲早變廢紙或者要發行新幣取代佢
香港今個月通脹率已經創新高,下半年應該滯脹得仲明顯
不過我估入得呢個post嘅人都已經換哂港幣做黃金/美金或者其他貨幣
而家換日圓會唔會好傻
同埋係味真係一定要拎 cash 唔好放銀行?
Yen可能仲有排跌呢 搞到咁
下我岩岩仲換左批yen 見佢跌到7
唔緊要嘅,再跌咪溝,円點都會升返
經濟下行 放水係會延遲之後既經濟反彈
好似 giips國家08年咁 有排調整
日圓似乎已經比武肺搞到失去避險作用,仲反而變成high risk asset
我自己就開左離岸戶口揸美金同埋楓葉金幣加少量銀條
點都好過揸港幣,點知支共會唔會去到窮途末路搞鳩聯系匯率
我十二月去完日本都洗剩咗幾萬円,今日見到日元跌穿7我都諗緊將呢幾萬円唱埋做美金
唱美金咁大件事
我仲唱左做羊
仲講旅行,捱過咗呢個肺炎先啦
趁啲yen仲未跌到趴街嘅時候快啲轉做美金啦,始終個流通度最高,瑞朗都可以考慮
不過我見網上有版本講推背圖41像解中華民國滅國
遲早變左真正既台灣
死全家不只是口號
https://youtu.be/d86DRn7T098
10分鐘開始睇,大家點睇?
最後好似係自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞