[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈7 之 十災 - 蝗蟲may coming to Town

1001 回覆
133 Like 4 Dislike
Me:
60% USD
15% CHF
25% JPY
金條
預期上海一定打得最勁
因為利益、資源上海最豐富
兵家必爭之地啦,通商最方便,地理位置又好
侵做野可能會仲快手

睇下前排伊朗果邊
邊個位置
順便清埋班左膠
香港人始終安逸太耐,危機意識不足
我1月上旬同下旬係日馬已入左口罩,再係香港買左4盒N95,所以唔洗為口罩去搶去排隊。
2月頭開始儲糧儲水,近排入定豬咀同filter,怕3,4月會大爆發
剛剛又買左d淨水丸,之後又準備買防災食物,怕支共倒台四分五裂,班支那人落香港搶物資/港共出賣香港送物資上上面。

美金上年已唱放左家中,銀行只餘交保險同水費嘅錢,一蚊都唔會留比中共港共d仆街

剩計香港人都過左接近75年和平,但一個武肺將中國衝擊到就黎收皮。
我唸大部份人都估唔到。
睇你哋點睇天災
唔係下下都係一野過嘅地震
好似明末咁撞正小冰河時期地球氣候反常
有啲地方足足十幾二十年大旱
跟住就蝗禍、瘟疫
人相食嗰啲屢見不少
幾百里地一棵草都無見過
仲要氣候變冷,到冬天又凍死人
但要亡國好多時都係多方面因素構成
如果個國家機器運轉得好,話唔定可以度過難關
好似明代咁真係玩唔掂
始終香港都算係一個福地,過去幾十年都冇乜天災人禍嘅野,就算有03沙士廿三條,14佔中都未係好喚醒到香港人,去到舊年6月反送中開始喚醒到唔少香港人,不過當然都仲有唔少港豬係等緊被人劏

糧水我都儲咗啲,但又驚買太多走佬嘅時候未必可以全部都拎走哂,所以都盡量買啲細份但又高熱量嘅食物例如朱古力bar,energy bar, etc
其實唔駛多 最緊要係唱夠散 好似美金咁 唱一百蚊美金 但係要一百張一蚊 因為出事既時候 果種貨幣肯定大跌而美金大升 到時拎住張一蚊美金可以做好多野

最好例子就係1923年德國超級通脹 你拎住一張一蚊美金夠做大爺

穩陣既最好唱多一種外幣 歐元 澳元 瑞士法郎都OK
有外幣戶口就ebanking唱完atm機拎,冇就去重慶/發達鳥唱
頂我嗰啲好多都大紙
行山銀行atm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞