[💳] 信用卡討論區(8)貼LINK老母比狗屌

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
請問HSBC VS點做到2.78/里?

基本$250蚊1獎賞錢 1x
最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

即$250有9獎賞錢 即90里 250/90=2.78

仲有星期五

而家仲有最紅星期五咩

一路照用真係唔覺

最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

仲有星期五

做嘜鳩 衰咩剛剛先放出嚟?

明明記得最近仲見過 promo 係14X 原來變左種
CCB eye 3X 每年上限幾多

唔係賞即飛先有上限咩?

搵到了thanks

賞即飛每年信用卡會籍年度最高可獲「額外積分獎賞」之簽賬總額為$50,000。而本身eye卡每個合資格信用卡戶口於每曆年度(即每年由1月1日至12月31日) 可獲之額外積分上限為300,000積分。
依家有
HSBC 金卡
中銀 I-card
DBS word master
bea flyer world
幾張跟機送既銀聯(冇開)
如何決定去留 定有咩更好選擇
渣打話要凍結資產 先可以審批張信用卡(SC AM)
有冇巴打試過係咁

我用六萬大法申請
無聽過話要凍結
不過就真係等左成3星期先收到卡

你係上網apply

同埋係話批卡後等3個禮拜收卡定成個審批過程要3個禮拜

我係分行開ac 職員sell順便我開am卡
我問佢唔係要返工果d先申請到咩(我學生)
果陣我拎住張十皮cheque 佢話當我無業 用資產申請
係我簽左份申請表後計3個星期收到張卡
批左卡後2日張卡就寄到我屋企

我第一次申請都係咁 但係佢唔批比我
我再申請多次 佢話要凍結資產

最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

如果有Premier可1獎賞錢換15里,不過只限英航同星航Frequent Flyer

本身有HSBC plat
如果屋企人開張premier附屬咭
啲奬賞錢可唔可以打通用

最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

如果有Premier可1獎賞錢換15里,不過只限英航同星航Frequent Flyer

本身有HSBC plat
如果屋企人開張premier附屬咭
啲奬賞錢可唔可以打通用

可以 我都想要p仔
頭先手痕上BEA網上理財, 見有NOTIFICATION, 手痕禁入去係BEA Flyer既條款更新, 見到7月1號之後, 所有網上銀行,流動理財做單次既網上繳費同八達通增值都唔會再有5蚊里, 變返8蚊一里, 其他簽帳唔受影響.

屌佢老母BEA, 八達通變返8蚊里
頭先手痕上BEA網上理財, 見有NOTIFICATION, 手痕禁入去係BEA Flyer既條款更新, 見到7月1號之後, 所有網上銀行,流動理財做單次既網上繳費同八達通增值都唔會再有5蚊里, 變返8蚊一里, 其他簽帳唔受影響.

屌佢老母BEA, 八達通變返8蚊里

轉prestige / sb am 慢慢唔用佢咪cut卡 白痴marketing
有冇巴打試過係咁

我用六萬大法申請
無聽過話要凍結

你係上網apply

可能六萬大法玩爛左
如果真係六萬存款就開到卡 咁張卡好快變公廁卡
之前讀書申請左
Enjoy card
BEA i-Titanium
SC Manhattan
Citi Bank Clear Card
而家諗緊cut 邊張 同申請咩好
但年薪唔夠好似好多卡都申請唔到
暫時想申請張 citi rewards
有冇巴打試過係咁

我用六萬大法申請
無聽過話要凍結

你係上網apply

可能六萬大法玩爛左

公廁左好耐
有冇巴打試過係咁

我用六萬大法申請
無聽過話要凍結

你係上網apply

可能六萬大法玩爛左

買曬股票得唔得先
之前讀書申請左
Enjoy card
BEA i-Titanium
SC Manhattan
Citi Bank Clear Card
而家諗緊cut 邊張 同申請咩好
但年薪唔夠好似好多卡都申請唔到
暫時想申請張 citi rewards

Manhattan可以cut,bea&clear如果會訂演唱會飛就keep係到
上網買野(要回贈or 換coupon, 唔要里數)
最抵係咪citi clear, 我見佢話2%現金回贈
DBS Eminent 係咪垃圾卡?
我見有D人話儲DBS$ , 到時到侯等PROMOTION 換番現金
但好似每250蚊計一下 , 簽$249 係咪冇用?

每月簽帳除250,小數點唔計
$249應該無分。
對比以前有6%回饋+dbs$。
1%真係垃圾。
black卡就125=1
所以
日常消費儲里數=black
換cash=eminent

Eminent 1%回贈唔係每$100入dbs$1? 要過$250先計咁垃圾?

持卡人每HK$250本地零售簽賬,可獲 DBS$2.5(「本地零售簽賬獎賞」)。本地零售簽賬獎賞已包括持卡人於DBS$ 獎賞計劃下應得的每 HK$250 簽賬可獲 DBS$1的基本獎賞

係咁取巧。不過月尾總數計。預最多蝕2.5姐
DBS Eminent 係咪垃圾卡?
我見有D人話儲DBS$ , 到時到侯等PROMOTION 換番現金
但好似每250蚊計一下 , 簽$249 係咪冇用?

佢現加係圓方睇戲買1送1都叫有用既

到6月10完啦。琴日先用105買左兩張。但去圓方好唔方便
除左payme 有冇其他app可以做到同樣效果?
大學生啱啱用cv開左張black
卡已到手 都幾肯定唔會簽張cv
應唔應該cut左張cv佢定要等1年先cut得

拎左迎新先
用一用eminent都知佢會比多唔會比少
仲話會蝕

拎左迎新先

cv用黎淘寶都幾好
有冇人知渣打am啲里數幾時先會入落去
我google左好耐都搵唔能到
都簽左兩皮野
但分就得2369
打上Hotline Cut 咗ICBC 張 VS 同銀聯,無留客offer連問都無問點解cut
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞