[💳] 信用卡討論區(8)貼LINK老母比狗屌

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
想申請張東亞白金jcb,但見到要800蚊年費

呢張傻鳩連打電話waive都唔駛就唔收

不過我仲有Flyer World個個月簽 $5k+, 唔知有冇關係

東亞只要開個戶口擺五千蚊就免哂啲信用卡既年費 (好似係,擺五千係純粹免最低存款手續費)
三十三方塊酥 • 1s
岩岩批左大新one+
「合資格簽賬」包括零售簽賬、現金透支、「開心消費分期」計劃分期金額、信用卡兌現計劃金額、分行易兌現金額、自動轉賬、循環付款交易、結欠轉賬金額、股票投資儲蓄計劃、免息分期之月供金額、禮物換購費用(如適用)、信用卡支票服務交易(如適用)、「八達通自動增值」服務金額、「拍住賞」增值金額;但並不適用於以下交易,包括但不限於銀行手續費(包括繳交年費、財務費用、逾期費用及現金透支手續費等)、「繳費NET」繳費金額、「繳費易」繳費金額、籌碼兌換、未誌賬/取消/退回之交易及所有未經授權之交易。附屬卡之零售簽賬及現金透支將合併於主卡賬戶內計算。本行保留對簽賬是否合符獲享迎新禮品之資格之最終決定權。

佢咁講既話姐係迎新payme都計?

我用payme食到迎新
渣打話要凍結資產 先可以審批張信用卡(SC AM)
有冇巴打試過係咁

我用六萬大法申請
無聽過話要凍結
不過就真係等左成3星期先收到卡

你係上網apply

同埋係話批卡後等3個禮拜收卡定成個審批過程要3個禮拜

我係分行開ac 職員sell順便我開am卡
我問佢唔係要返工果d先申請到咩(我學生)
果陣我拎住張十皮cheque 佢話當我無業 用資產申請
係我簽左份申請表後計3個星期收到張卡
批左卡後2日張卡就寄到我屋企
唔好意思想請問下dbs black用PayMe仲有冇得賺里數
唔好意思想請問下dbs black用PayMe仲有冇得賺里數

今個月試左 可以

今個月試左 可以

已經食哂$80 DBS Dollars

今個月試左 可以

謝謝
請問申請octopus 自動增值 用1% rebate 定 SC AM 抵?
citi rewards銀聯咭 係未唔再受街外人申請喇?
請問申請octopus 自動增值 用1% rebate 定 SC AM 抵?

睇你要rebate定miles
我個人有2張aavs
一張dbs compass 貪佢回20%
另外就SC AM
DBS Eminent 係咪垃圾卡?
我見有D人話儲DBS$ , 到時到侯等PROMOTION 換番現金
但好似每250蚊計一下 , 簽$249 係咪冇用?

每月簽帳除250,小數點唔計
$249應該無分。
對比以前有6%回饋+dbs$。
1%真係垃圾。
black卡就125=1
所以
日常消費儲里數=black
換cash=eminent
我見有D人話儲DBS$ , 到時到侯等PROMOTION 換番現金

佢現加係圓方睇戲買1送1都叫有用既

每月簽帳除250,小數點唔計
$249應該無分。
對比以前有6%回饋+dbs$。
1%真係垃圾。
black卡就125=1
所以
日常消費儲里數=black
換cash=eminent

Eminent 1%回贈唔係每$100入dbs$1? 要過$250先計咁垃圾?
citi rewards銀聯咭 係未唔再受街外人申請喇?

有張係度,極少用
CCB eye 3X 每年上限幾多

唔係賞即飛先有上限咩?
想問下icard學生可以網上申請
想開張Bea flyer world黎交自動轉帳
但年薪得190k
呢張野申請係咪唔睇資產
有冇話擺幾錢係到就開到卡

係大貓擺左60萬

有冇巴打申請到

想問下icard學生可以網上申請

請問HSBC VS點做到2.78/里?

基本$250蚊1獎賞錢 1x
最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

即$250有9獎賞錢 即90里 250/90=2.78

最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

仲有星期五

最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

仲有星期五

而家仲有最紅星期五咩

最紅自主5x
VS 額外3x
Total 9x

仲有星期五

做嘜鳩 衰咩剛剛先放出嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞