[💳] 信用卡討論區(8)貼LINK老母比狗屌

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

可以唔止一蚊,因為eminent計整數,一來一回唔止一蚊

係差好少,但咁唔均真冇必要揀佢

點先會一來一回唔止一蚊一個月??
e.g. $100,990.00
one+ = 1009.90 round up = 1010.00
dbs = 1009.90 round off = 1009.00

上面巴打係逐條transaction計

Eminent係逐條transaction計整數
而且先計transactions整數跟住回贈金額再計多次整數

計到咁盡

仆街丫

咁one+係per tx 定 monthly lump sum 做 round up?

Monthly sum up
其實eminent 飲食3倍 係點計 250/1 x3 計3蚊 定
計左1% 250/2.5 x3 7.5蚊
有d 網話3倍 有d就話1.2%回贈
其實eminent 飲食3倍 係點計 250/1 x3 計3蚊
計左1% 250/2.5 x3 7.5蚊
有d 網話3倍 有d就話1.2%回贈

就咁睇係1.2%

1%只係計零售

6 c. 1.2%本地食肆簽賬回贈
「本地食肆簽賬」是指於香港的食肆所進行的港幣合資格簽賬。本地食肆簽賬不包括酒席宴會、私人宴會、包場派對、設於百貨公司/俱樂部/會所內的飲食專櫃及任何不屬於食肆商戶類別的簽賬。持卡人的簽賬是否界定為本地食肆簽賬,由銀行全權及絕對酌情決定。持卡人每 HK$250本地食肆簽賬,可獲 DBS$3 (「本地食肆簽賬獎賞」) 。本地食肆簽賬獎賞已包括持卡人於DBS$ 獎賞計劃下應得的每 HK$250 簽賬可獲 DBS$1的基本獎賞。僅供參考,「1.2% 本地食肆簽賬回贈」為適用信用卡的「全港所有食肆3倍DBS$獎賞」的新命名。
終於批左hsbc vs
之前懶無錢擺大貓,用其他bank 資產申請唔批
放假前擺錢入去,3日就批左
咩玩法......

擺足60萬?

收到卡會轉錢走,開埋渣兜個定期儲下分
有冇巴打知渣打am 迎新d 里數係幾時俾

月月轉?

月月轉但我簽4千幾蚊野唔係8千幾里咩 點解得千幾

迎新d里數冇咁快收到

點先會一來一回唔止一蚊一個月??
e.g. $100,990.00
one+ = 1009.90 round up = 1010.00
dbs = 1009.90 round off = 1009.00

而且先計transactions整數跟住回贈金額再計多次整數

計到咁盡

仆街丫

咁one+係per tx 定 monthly lump sum 做 round up?

即係dbs係per tx round off, one+係 per month round up
一單tx dbs最多round走tx amount嘅99仙 當一蚊喇 如果一個月99單tx就round走99蚊 咁就比佢 round走一蚊rebate 另外 rebate amount零頭又忽佢 round off 一蚊
咪即係兩蚊 in total...係咪...

計到咁盡

仆街丫

即係dbs係per tx round off, one+係 per month round up
一單tx dbs最多round走tx amount嘅99仙 當一蚊喇 如果一個月99單tx就round走99蚊 咁就比佢 round走一蚊rebate 另外 rebate amount零頭又忽佢 round off 一蚊
咪即係兩蚊 in total...係咪...

係,覺得差好小可以照用冇所謂,迎新仲一流
我手頭有AE Blue cash之外原來上次一次過申請埋AE Cathay elite,
究竟邊張好用啲呢?????
P.S. 加多張HSBC白金
我手頭有AE Blue cash之外原來上次一次過申請埋AE Cathay elite,
究竟邊張好用啲呢?????
P.S. 加多張HSBC白金

張張都唔好用,最好用反 HSBC 張提款卡
好撚on9 張sc am用左一個月鬆d毫無預警下死亡
啪又啪唔到 插又插唔到
渣兜出sms話批左
通常隔幾耐收到張卡?
想開渣打am 卡,戶口有$60000
有冇人知邊度可以申請
有冇人知邊度可以申請

分行叫我去promotion counter 有冇人知邊度有promotion counter 或者sales 留低telegram
渣兜出sms話批左
通常隔幾耐收到張卡?

經驗之談 , 兩至三個工作天

利申 : 兩張sc 卡
有冇人知邊度可以申請

分行叫我去promotion counter 有冇人知邊度有promotion counter 或者sales 留低telegram

上網申請唔得咩

但我係學生,冇240000年薪。之前學校有街霸,所以知道可以咁樣申請
所以想搵個人幫我搞
有冇人知邊度可以申請

上網申請唔得咩

但我係學生,冇240000年薪。之前學校有街霸,所以知道可以咁樣申請
所以想搵個人幫我搞

我都幾好奇呢張野免唔免到年費
有冇人知邊度可以申請

上網申請唔得咩

所以想搵個人幫我搞

一年簽150000
有冇人知邊度可以申請

上網申請唔得咩

所以想搵個人幫我搞

一年簽150000

聽講要差唔多十萬八萬先有得傾 , 唔夠既就 $1800 但係就俾 18000里你
One+ 網上冇1%.........
有冇人知邊度可以申請

上網申請唔得咩

所以想搵個人幫我搞

一年簽150000

聽講要差唔多十萬八萬先有得傾 , 唔夠既就 $1800 但係就俾 18000里你

海港城長期有檔
申請果陣股票當唔當資產

上網申請唔得咩

所以想搵個人幫我搞

一年簽150000

海港城長期有檔

大概邊個位?
申請果陣股票當唔當資產

唔當,要cash 所以我上次冇申請到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞