[💳] 信用卡討論區(8)貼LINK老母比狗屌

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
現金回贈
大新ONE+定
DBS EMINENT 新戶1K回贈,頭2個月8%回贈,網上申請多200$回贈
申請黎買相機(部機OVER 20K)
好似DBS著數D,但想知佢個DBS$ 獎賞計劃關唔關事
當相機25K - 8%=23000
23000-1000=22000
22000-200=21800
條數係咪咁計

頭12500 有8%off
total 得1k 個200唔知 有就1.2k
25000-1200=23800

就迎新優惠而言,「合資格簽賬」是指已誌賬的零售交易。就信用卡免息分期貸款下的購物交易,只有當供款金額誌賬入新卡賬戶時方被計算在內。
如果免分12個月,條數係

咁咪係迎新期 入面個d 先有8%
小弟大學final year 想開張Asia miles 卡儲下里數
見到d卡既年薪最低要求廿幾萬
我e家番緊學冇做野 銀行又冇咩錢
但係最近簽左張grad job contract年薪過30萬
咁我可唔可以用張employment contract去申請?

6萬有無 有既話放入sc 就批

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K
小弟大學final year 想開張Asia miles 卡儲下里數
但係最近簽左張grad job contract年薪過30萬
咁我可唔可以用張employment contract去申請?

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
如果申請DBS compass visa 再申請black master 咁係咪都冇機
同埋會唔會影響TU?
渣打am係咪交足年費就有萬八里
定係要打去先有

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

政府officer grade/ 醫療專業基本上一grad 就300幾400
dbs cv最近網購有5%回贈 加埋迎新滿$4000有200compass$
用佢上網買電話係咪最抵 部電話4.5k

上網申請左CX AE
只係要求交地址證明同身份証就批左

Btw, 個sales都只係追quota,乜都試下

想問下AE卡係咪可以用恆生櫃員機過數找ae卡數?
想出張eminent card,但本身已有大新one+,諗諗下又覺得優惠重覆咁,除左外幣2%
但個2% dbs count 250先回到,幾矛盾下

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
如果申請DBS compass visa 再申請black master 咁係咪都冇機
同埋會唔會影響TU?

唔會
300k 年薪 唔洗申請ed卡啦 到時袋多張麻煩
可以‘’試下‘’開flyer+am
中意可以開多張中銀i card

flyer用黎繳費 都存得ok快 am就用黎食飯

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
同埋會唔會影響TU?

btw 咩工一grad 有2萬5咁好 教書?

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
同埋會唔會影響TU?

EO/其他專職醫療例如nursing(呢家已經starting 30k up), physio, occu, radio 全部都有

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
同埋會唔會影響TU?

EO/其他專職醫療例如nursing(呢家已經starting 30k up), physio, occu, radio 全部都有

銀行撚
入番正題先
即係我銀行冇咁多錢同埋未開工冇糧單就應該乖乖地開DBS compass visa 然後 apply black card ?

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
同埋會唔會影響TU?

銀行撚
入番正題先
即係我銀行冇咁多錢同埋未開工冇糧單就應該乖乖地開DBS compass visa 然後 apply black card ?

冇錯
不過到你拎完cv再拎埋black 應該已經係1個月之後嘅事
如果唔想袋住咁多卡又唔急可以返夠3個月工 拎住3張糧單去申請flyer n am

我都係上個月返夠3個月工即刻send啲statement去bea apply flyer

fg就30萬 好撚酸
我下年grad

Grad就300K

冇6萬
同埋會唔會影響TU?

銀行撚
入番正題先

冇錯
不過到你拎完cv再拎埋black 應該已經係1個月之後嘅事
如果唔想袋住咁多卡又唔急可以返夠3個月工 拎住3張糧單去申請flyer n am

我都係上個月返夠3個月工即刻send啲statement去bea apply flyer

妖,我居然直接去申請black
等佢cancel左我個申請走去攞左DBS CV再去搞埋張black先
通常你地迎新碌唔夠數 會碌d乜野碌夠佢
開左張am 但37500好難碌夠

我都係

我都係

暫時碌左萬3蚊

我都想知🙏

我都係

暫時碌左萬3蚊

AGC,96賣返出去
或者留到八、九月做果農

我都想知🙏

準備下個星期去碌Apple gift card
一個學生仔2個月邊碌到37500 wo
我已經咩都碌 幫屋企碌 同人出街成飯碌
都先碌到一萬鬆d

都先碌到一萬鬆d

屌 我張卡仲要壞左 佢未寄到黎 我仲記得舊卡cvv 唔知可唔可以上網碌 但我試過Apple pay 碌到

都先碌到一萬鬆d

學生仔here
平時買少少野or食飯會碌返hsbc
我只係買大額野碌 碌左2次 加埋萬3
仲有2萬5真係唔知碌乜好早2日先好辛苦咁碌夠bea 9000蚊迎新

碌agc card 賣 當96折賣
賺得1% 好似唔多抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞