[💳] 信用卡討論區(8)貼LINK老母比狗屌

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
係殯儀館 用子華神張卡碌有冇迎新
有既就正
有冇人用過visa concierge ?
係咪可以免費book 餐廳?
有張ICBC visa signature 冇咩點簽 冇用就cut 埋佢
之前幾個post 好快就爆 , 而家一星期先十幾頁
我得HSBC白金同埋AE Blue Cash 想問下邊張好啲......
我得HSBC白金同埋AE Blue Cash 想問下邊張好啲......

keep 住用 hsbc 等佢昇你做 vs ( ff mode )

keep 住用 hsbc 等佢昇你做 vs ( ff mode )

仲有排等

仲有排等

個劇本係 : 用返三五七年 , 之後寄信黎邀請你昇 vs , 跟住再 reject 你

仲有排等

個劇本係 : 用返三五七年 , 之後寄信黎邀請你昇 vs , 跟住再 reject 你

之後自己申請3日唔使就批左....

仲有排等

用左三年Visa Platinum 終於寄信來話幫我upgrade做vs 巴打加油
申請AE elite 寄綠色果張比我
要即cut
想申請第一張信用卡
有邊張推介
想申請第一張信用卡
有邊張推介

你乜資料都唔講就問同你走入去餐廳問個伙記你今餐應該食咩有乜分別
Dbs black真係公廁卡
AE bluecash 一日批左
想問下如果我再申請IT cash back 2個月簽夠$6000仲有無得收到LC x chocolate鍋個迎新優惠?
定要無擁有過AE既客申請先有?

自從可以先 cv 後 black 之後 , 好難唔公廁
想申請第一張信用卡
有邊張推介

八達通 / EPS

World 級 MasterCard 個個都有
遲早一定收返先cv 後black呢個玩法

World 級 MasterCard 個個都有
遲早一定收返先cv 後black呢個玩法

本身唔用呢個方法佢都係鳩批架啦
整完cv再整black一日就批
順手整埋icard同one+先
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
佢個cash dollars 都儲得幾快
而且都算多地方用到
客戶服務員都尚算有禮同有效率
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏

BA都6蚊里 海外4蚊
AE elite又係6蚊里

其實6/avios 算係咁啦?
= 1.1% 回贈
可能我覺得現金回贈每個月回小小好冇感覺
一次過換張機票可以比個藉口自己去旅行

6蚊哩 攞去賣 應該最少都1.7%回贈bo

保守啲,15 avios = 1 rewardcash
即係90hkd 先有一蚊雞回贈 = 1.1%
有無巴打知iCard交上網費Netvigator(計該計Pccw?)
係咪都有分?
有無巴打知iCard交上網費Netvigator(計該計Pccw?)
係咪都有分?

無分,pccw系列得csl有分
係咪都有分?

電訊數碼計唔計係CSL?
申請AE elite 寄綠色果張比我
要即cut

即cut都要等一年
係咪都有分?

電訊數碼計唔計係CSL?

唔知,你打上去問啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞