[💳] 信用卡討論區(8)貼LINK老母比狗屌

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有冇人講下wewa

wewa 單一消費超過 $400 保證回 $20+

其實算唔算多 佢簽多過$400可以抽獎好似好好玩咁

我覺得如果係簽大約4-500蚊都算抵
試過中100 多數都有40-45
不過如果上千就用番其他卡吧啦
除非係dcc 又用緊dbs個啲完全無分儲
個sales同我講學生唔可以申請rewards 只可以clear 除非你有6k一個月 但係申請完clear就可以申請reward?

我都好想問
有一張hsbc白金附屬卡
有一張citi bank 學生卡
有一張wewa學生卡

到底買野用邊張信用卡好
主要 買機票 買相機分期 同埋海外簽帳

三張比較就clear 。否則開dbs black
岩岩批左SCAM 未拎 係咪食完迎新就可以擺埋一邊 好似無乜大用

有HSBC VS*2 食飯+海外(自己+條女)
BEA FLYER交費
BOC ICARD 係7仔/OK買野
加張大新BA 唔碌 純用黎PLAYME

sc am 直接轉am唔洗手續費。但am有三年限。開左就盡快儲am。否則俾錢續am好on9
岩岩批左SCAM 未拎 係咪食完迎新就可以擺埋一邊 好似無乜大用

BEA FLYER交費

sc am 直接轉am唔洗手續費。但am有三年限。開左就盡快儲am。否則俾錢續am好on9

Sc am一年要簽夠幾多錢先可以免年費?
用緊恒生CITY U張垃圾 因為做晒自動增值同捐錢
廢事轉卡

DBS BLACK MASTER 已經唔想再用
遲D CUT鬼左佢算 又唔係成日去旅行

依家主力消費用緊ONE+
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
佢個cash dollars 都儲得幾快
而且都算多地方用到
客戶服務員都尚算有禮同有效率
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
而且都算多地方用到
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏

BA都6蚊里 海外4蚊
AE elite又係6蚊里
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
而且都算多地方用到
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏

BA都6蚊里 海外4蚊

所以我覺得中伏
拎完個迎新
換完第一張機票
就cut咗佢算
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
而且都算多地方用到
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏

BA都6蚊里 海外4蚊

所以我覺得中伏
拎完個迎新
換完第一張機票
就cut咗佢算

D機票而家咁平
6蚊里好貴
我寧願現兜兜要回贈
有冇人講下wewa

wewa 單一消費超過 $400 保證回 $20+

其實算唔算多 佢簽多過$400可以抽獎好似好好玩咁

依家未必有,改左條款

BEA FLYER交費

我主力存AVIOS D AM 真係唔知3年存唔存到夠換兩張機票 見佢迎新幾抵 最近又有萬幾蚊野簽先開
有無人覺得dbs個apps唔好用
check番消費 要找幾多 幾時到期 好難睇
有無人覺得dbs個apps唔好用
check番消費 要找幾多 幾時到期 好難睇

廢app黎

BEA FLYER交費

我主力存AVIOS D AM 真係唔知3年存唔存到夠換兩張機票 見佢迎新幾抵 最近又有萬幾蚊野簽先開

依家am可以換酒店,禮品
儲唔夠咪換其他囉。
我夠哂里數,但北海道機票好難換,多數得返後補,到時話無位又失預算

BEA FLYER交費

儲唔夠咪換其他囉。
我夠哂里數,但北海道機票好難換,多數得返後補,到時話無位又失預算

但換酒店禮品之類個D 會唔會唔夠換機票抵? 唔想蝕比佢
用AM換機票 ECON位係咪基本換唔到 要特選經濟OR商務先易換?

BEA FLYER交費

Sc am一年要簽夠幾多錢先可以免年費?

條款寫就要簽夠十五萬 ( 好似係 ) 唔知簽夠幾多先可以 r 到免年費

BEA FLYER交費

儲唔夠咪換其他囉。

用AM換機票 ECON位係咪基本換唔到 要特選經濟OR商務先易換?

有同事有萬幾里五月到期 , 拎左黎換咖啡機 ( 入子彈果d )

BEA FLYER交費

儲唔夠咪換其他囉。

有同事有萬幾里五月到期 , 拎左黎換咖啡機 ( 入子彈果d )

上AM個網睇下 再對比HOTELS.COM 同一間酒店 同一個日期 AM 2萬幾里 HOTELS.COM 只係千4蚊 AM市價0.1 OR ABOVE=1里 好蝕
wewa中過兩次$200現金卷
有冇人講下wewa

wewa+tng玩法

唔係四月冇左啦咩?

tng唔係要收2.5%charge咩

抽一次回6%喎
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
而且都算多地方用到
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏

BA都6蚊里 海外4蚊

其實6/avios 算係咁啦?
= 1.1% 回贈
可能我覺得現金回贈每個月回小小好冇感覺
一次過換張機票可以比個藉口自己去旅行
有三張卡
1.恒大白金卡
呢張係第一張信用卡
加上係母校卡
有感情
而且都算多地方用到
啲優惠有時都會用到
整體上幾滿意
2.Aeon JCB
工作上需要先出
都幾伏
佢個積分無乜嘢換
無乜事千祈唔好出
3.Aeon JAL
出完JCB佢叫我出
我又屎忽痕走咗去出
6蚊先先一里
感覺有啲伏

BA都6蚊里 海外4蚊

其實6/avios 算係咁啦?
= 1.1% 回贈
可能我覺得現金回贈每個月回小小好冇感覺
一次過換張機票可以比個藉口自己去旅行

6蚊哩 攞去賣 應該最少都1.7%回贈bo
有冇人講下wewa

wewa+tng玩法

唔係四月冇左啦咩?

tng唔係要收2.5%charge咩

抽一次回6%喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞