[新春乜乜] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (33)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
仲要6.5oz wo
如果6/7千筆直 邊隻皮鞋好
睇中左LV個對 7800
BERLUTI 有對萬7 唔捨得
想要修長 尖頭的
Why buy 垃
睇左好耐啦我
討論下姐 就好多人鍾意西裝既
講經果d有興趣咪自己按入佢ig睇
佢d圖就影得衰既,但都知個大概掛
佢仲話唔好聽你地班人講
Btw 今日套corcos 幾多年前做個陣會唔會太瘦
2014落單2018拎,2018年尾開始肥
2017年尾拎先岩,三年鬆啲
你評下?!我唔識野先放上黎問下姐
見佢都買到好貴bespoke 都最top果堆裁縫
應該衰到極都有譜掛
去爬第一版啲information 啦幫到盡架喇
點算呢兩日啲post我好想開人年但係新年流流唔係幾好咁
個人唔希望呢度變左做香討依家咁我地已經表態表得好明顯,如果你仲係唔明,拎佢講的那些「品味」同「建議」比較下第一頁果幾個blog,你就知點解我地會笑到gap gap聲。

鞋又好、衫又好,巴打們認為較可靠既資料已經擺左響第一頁,做人不要太懶,討論對做下功課。如果唔係大家永遠唔會響same page架巴打。
去第一頁,睇下shoegazing blog同claymoor’s list,再睇埋permanent style同die workwear,你就會明白你可以唔洗問呢個問題。

如果人地整理好晒有埋懶人包俾你都唔睇一黎就問,咁人地咁辛苦整理黎做乜鳩?
有個壞消息同你講,同一個號碼既布,不同批次,甚或卷布既布頭同布尾都會有輕微色差既機會。唔擺埋一齊你係唔會覺有分別,但擺埋一齊就即時柒左。

呢個亦都係一些人喜歡歡做一套衫時多做一條褲的理由,就是怕褲子穿壞之後新做的褲跟上衣出現色差。還未計因為穿著/日曬而造成既新舊色差、倉存時造成的顏色差異⋯⋯

你呢個情況,要找回同一個號碼的布很容易,只要它沒有停產即可,香港HFW的agent貨頗齊,不太會有搵唔到既情況,但搵唔搵到同號碼只是一個偽命題,因為即使同號,也不見得同色。

那可以怎麼辦?一係減肥、一係成套做過(過兩個方法最可靠)。一係去拜下黃大仙睇下你有無咁好彩買到塊無色差。
成套做過啦咁
從來冇興趣亦冇諗過要嗌交
下下引戰 曬氣
佢柒係柒在自我感覺良好 整A&S Liveranro又點 有錢無品味 著出黎成個薯仔咁 don’t make stupid people famous我睇完佢d相tag A&S/Liverano 我會覺得係影衰緊人地個brand
師兄,如果你覺得佢著得好睇咪聽佢講囉,就係咁簡單
就算唔追晒d po同blog,睇下林作第二張圖你覺得係咪好似佢所講咁sophisticated ?
修長,尖頭,corthay,g&g囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞