[新春乜乜] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (33)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
以為自己好精明既消費者,其實咪又係市場包裝下既犧牲品,仲要俾錢d大陸仔賺
T&L LGB出廠成本咪又係40鎊一米,加d過撚哂時既故事,再包裝下,係之前俾萬年捧紅左之後,The Cheers大陸仔先係真正過橋揪板食番條水,賺番兩倍以上利潤
老老柒柒,而家仲邊撚到有頒金獎呀?又科學d講,Spec咪又係一百支,同其他一百支有乜分別?
咁我再睇下啦 唔該晒咁多位巴打
咁咩布先又抵又好呢
係唔買萬年d布呀吹咩
真正英國布,11/12ozs咁重係咪都Drape得靚㗎啦,Dugdale Royal Classic, HFW Classic II呢d咪抵囉
咁都唔好益大陸仔,買Dugdale, HFW支持香港代理好過啦
Metal toe去有得補
Shoe tree去淘寶
我見到個龍門飄移到全新境界呀
巴打,我欣賞你有你既睇法,同意訂造西裝係一個過程,最重要係自己滿意
"都係想啲錢放落塊布嘅質素到多過燒咗落代理商" 不過就係你呢句有d前後矛盾,所以我先講多d啫
爭好遠喎
我會呀 dugdale既linen HFW既fresco, flannel 講真大家賣既野大同小異 唔係好明點解要比多一倍護旗熊賺喎 萬年咁紅 唔係諗住都叫自己做香港代理呀嘛
巴打我愛你
Shoe tree我再物色下先,對淘寶前掌分開咗兩舊果種冇咁有feel
其實有前面一體既淘寶tree,唔想幫襯淘寶亦可以搵skoatiebolaget,佢地隻travel trees幾正
連登有愛
微信個止暴制亂仲記憶尤新,連班大陸人都cap低黎笑
我已經笑到標眼水
冇玩開Weibo 有冇人可以cap出黎!!!
微信呀

料係唔差,但好難咁樣比
呢d就係典型定價影響Perception
當你知道佢地既Spec同工廠出廠價,你就會覺得"屌,咪又係咁上下"
咁借問聲點解兄台你上面幾頁加推兄弟agent既布?既然「屌,咪又係咁上下」,咁點解要俾貴啲?

想睇下兄台你有咩高見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞