[新春乜乜] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (33)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Tokyo 除左 ring jacket beams 有咩值得睇
鞋匠
屌你,我幾撚時有加推呀
巴打俾5個options, 我建議最平既SW Abacus, 比較價錢,比Fresco貴d,但比Crispaire平,我覺得非常合理

因為我知道大概出廠價錢,除非係要求高支/特別成分如Cashmere, 否則只會建議揀平價嗰d系列,因為其他spec同出廠價都係嗰句,"屌,咪又係咁上下"
你岩呀
價貴未必一定會好

最重要都係最後出來嘅finishing

但hfw classics 點同lgb比呀?
力推,打錯字。
其實d Finisher廠既Finsihing 有幾個options, Milled, Clean Cut 咁,HFW Classic II係接近Milled,所以好似wooly d,接近英國既天氣,唔代表係差d or 平d
要講乞人憎,我相信牛巴係業內都係遠遠拋離其他人
一個鬧你既微博post, 竟然有1.3k likes, 仲有唔少精警到位既留言,都唔關政治立場事,係純粹樣衰口臭加賤格

係喎,仆街,唔講我都唔記得你d鞋同西裝都係大陸做,你仲好意思話加入黃色經濟圈,點撚樣對得住d手足呀!
咁姐係london shrunk係流既?
wow 多謝你比我嘅建議

原來你嘅建議係5個options當中選最平嗰一個
原來你係錫住我荷包

唔怪之得你做唔到「市場包裝下嘅犧牲品」
屌你,你知唔知咩叫London Shrunk 架?你睇番London Shrunk以前既Video就知而家WT Johnson 咁都叫London Shrunk就真係得啖笑。

佢整個啅頭,收 mill貴一兩鎊一米,大家可以圍威喂mark up d價錢,你睇Marling and Evans都有Lonodn Shrunk 架, 仲要係Super 120s, 面價只係人仔680/米,就知根本London Shrunk唔係咩犀利嘢
我建議其他人
得閒去下裁縫舖 拎呢兩隻布摸下
睇下feel 或者望上去有咩分別
呢樣野講到口都臭喇又係講唔贏就人身攻擊,我無隱瞞過我嘅產品既產地,亦都無隱瞞過自己既身份同政治立場。

當時班藍人都係用呢招去屌,話好多鋪既來貨都係來自大陸,憑咩去抗爭。但唔係所有支持黃色經濟圈既朋友都係同一目標,有啲手足既理想係「香港獨立」、有啲手足係想「令一國兩行確切實行,令香港人得到基本法入面承諾應得既野」,而有啲手足只係因為「睇到林鄭個死人撚政府點撚樣對香港市民、香港既未來而憤怒」。

我重申一次,當時係「有人問我想唔想擺個名上黃店list」,而我既答案係「唔想」,原因我上面已經講過。

我唔係聖人,我串咀,只要係我認為岩既野,我會企得好硬,我得罪好多人,呢個唔係新聞,Again,我只係一直做緊我認為岩既野,haters?I don’t give a shit man.

問真一句,你係咪維尼本人姐其實?
Agree
次次有人踢爆你咪轉移抹黑囉,呢招你厭唔厭架?定係你已經有妄想症,逢係有人反你既就當係熊哥分身?
補充一句,睇黎藍人真係唔明咩叫「兄弟爬山各有各做」,咩叫「天埼莫問出處」,咩叫羞恥。
你講緊你自己?我有好好地回應你既問題架,我相信大家係有眼見的。
BTW點解你個account起底咁撚黃,但係又口口聲聲稱隻紅色維尼做「熊哥」既?
你都On9定失憶,我第一次係度留言,你已經屈我係萬年打手啦,而家扮客觀,d人話你係撚樣真係冇錯
好悶又係呢d圖 隔幾個post 硬係有幾張
條友技術唔夠就講人 呢到d巴打都係想講番布衫鞋姐diu
我希望同樣既事唔會再響度出現多次

至於你係唔係打手,定係維尼本人,呢樣野就大家心照啦。
我想睇人屌牛巴

不過唔好回帶

舊料唔好再舖喇
你講到LGB又係gimmick野 london shrunk又係垃圾finishing 人地買T&L又話人市場犧牲品 係咪要買lesser先叫精明?
喂XX哥,乜你咁講野呀話晒都同你識左無十年都有八載啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞