[新春乜乜] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (33)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
對比呢個價錢,SW Abacus 16k係好合理
Arrrr......
我就中立嘅,不過呢,其實應該仲有其他好選擇,點解唔揀下H&S 同Scabal?
俾我會造2
可以試下新嘢又平D又可以著多幾個seasons
真心Fitting一次過,而成鞋Fit到漏,真係大師傅
今日HS大中華區既Josh走左黎俾我睇新料,佢地新果隻100s 7/8oz high twist suiting摸落幾好(唔記得左名),史加寶同zegna我就無乜經驗喇,等其他人分享。

BTW都要屌下香港政府(入境署)真係好撚on9,人地住上海(鬼佬),特登走左去泰國避兩個禮拜,之後入境香港,竟然因為差幾個鐘唔比佢入境(都算),亦唔俾人戴口罩留機場,要原機掉人地番泰國再飛番香港去入境。

之前封關又唔見佢咁有原則。
7/8 oz咁輕會唔會drape得唔好?
To be fair 咁依個又唔怪得海關
High twisted 應該ok, explorer同fresco都有8oz,理論上問題不大,同埋手感幾乾身,訂左塊做,到時候再上黎包膠
差幾個鐘,就算真係有事,都應該全機食晒屎啦,你掉佢番泰國佢咪又係飛多次番香港入境,又無發燒又無剩,多舊魚
屌你啦蛋咪話夏天著乜都熱囉,做乜鳩
話到明十四天,168小時。
又唔係落到機先知。
要怪就怪自己做咩唔買遲一班機
之前有個手足早左五分鐘離境都俾popo捉
唔知邊個30+度仲著套西裝在中環周圍行呢
今日HS大中華區既Josh走左黎俾我睇新料,佢地新果隻100s 7/8oz high twist suiting摸落幾好(唔記得左名),史加寶同zegna我就無乜經驗喇,等其他人分享。

BTW都要屌下香港政府(入境署)真係好撚on9,人地住上海(鬼佬),特登走左去泰國避兩個禮拜,之後入境香港,竟然因為差幾個鐘唔比佢入境(都算),亦唔俾人戴口罩留機場,要原機掉人地番泰國再飛番香港去入境。

之前封關又唔見佢咁有原則。
To be fair 咁依個又唔怪得海關
差幾個鐘,就算真係有事,都應該全機食晒屎啦,你掉佢番泰國佢咪又係飛多次番香港入境,又無發燒又無剩,多舊魚
話到明十四天,168小時
又唔係落到機先知。
要怪就怪自己做咩唔買遲一班機
之前有個手足早左五分鐘離境都俾popo捉

336小時
168小時先可入境,早左到港,唔去入境住,去個廁手,technically 係無犯規wo。依家來港班機又唔多。

手足早五分鐘果次popo都俾人屌到反艇啦
我公司冷氣長期16度
造左兩條褲就係用呢兩個牌子, 好舒服#clap#pig
咁technically係計飛機landing個下定入境個下先?
如果計入境個下好似會有好多灰色地帶
Dura lex sed lex
利申:唔識Law
應該係計埋檯果下,之前早五分鐘果個都係計過機而唔係take off時間啦
想問下牛巴,如果真係想造第一對bespoke既話,ugolini同bolero應該點揀,我諗兩者價錢上應該都差得多。睇你上面講,如果要手工細緻野應該揀bolero,如果係想造入門第一對價錢相宜啲就ugolini咁樣?
如果比較個last同fitting兩位既分別又係邊呢? 想學下野
係,不過渡邊兄佢呢排心情低谷到谷底(私人事情,不過佢打擊好大好大),我估短期內未必會出trunk show。

如果疫情好少少,應該三月底會飛一轉日本探望下佢。
我都想探佢,不過呢一兩個月應該都行唔開...

Interesting
可能遲D日本Ban埋香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞