[新春乜乜] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (33)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
嘩,點可以爛到咁
俾狗咬?
定比貓抓
大家唔洗估喇,但我落車差錯腳屈左一屈個鞋面啲線受唔住個力之後成個鞋面爆炸左,雖然係極端例子但馬屁股因為比較脆,所以做unlined多多少少會有呢個風險,亦係因為呢種特質,cordovan係做唔到light angle stitching同reverse stitching split toe,因為會裂
既係咩面? nst 果類?

即係呢對
皮鞋款啲叫法搞到好亂
No lar, dover果種先岩,你呢個無split toe亦唔係light angle stitching
Ah sor,係light angle stitching黎,只係無split toe,我鳩左
我都分唔到了 間間都叫唔同名 好難跟
之前又話cordovan做唔到light angle stitching既
$1500-2000 budget有無返工皮鞋推介呢? 想要有得試的
無話做唔到嘅,唔襟啫😆
係咪即係挑穿半塊皮咁縫?
屌,之前同你去日本搵柳町果時eagako都同你講左佢地唔會推薦,但個客格硬要做唔通佢地唔接張單咩
各位巴打,今日去左Jeremy street朝聖。膽粗粗去左試幾對Oxford, 試fitting 都幾貼冇虛位(腳面,弓位),但總係腳指尾腳甲頂住。係咪即係個last 唔fit?

牛巴有無出過教學係試fitting

有錢啦 請食飯啦
唔知大家對女裝boot有冇研究
想買對boot比女朋友但唔知有咩牌子好,筆直3000內
Carnina
好多都係Chelsea boots,係咪女裝boot已經等如左一定係Chelsea boots
最近有無返工皮鞋做優惠
Budget ~$1000
伸唔伸得直?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞