[新春乜乜] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (33)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
留意下seraphin幾時有sale,香港好似係swan代理
Rider 就留番俾其他巴打推介,萬鬆應該好多選擇,不過rider有少少太chok,同通常用啲硬啲既皮(cowhide,horse hide之類),我反而覺得平時無suede既a1、g9之類咁好襯。

BTW近排我做copy cat抄考George做左件Chapal褸(圖左),不過改做olive suede同brass buckle,單已落,又有排等。

又學到野
chapal咩價位倒
btw
search完 a1都幾
兩皮零咁,賣花讚花香,佢地啲皮同工係真心靚,法國黎講最高質應該係佢地同seraphin
Chapel 係咪得法國可以做?
牛巴又有冇一般品質但平價想要件A 1 或其他飛機褸,suede或皮都可以
牛巴既平價今時今日可能都要十盒口罩先得
都知佢耐水性,但堅可以落雨當水鞋著?
襯下d 闊野, fatigue pants 或燈心絨褲。
搵下啲日本仔牌子囉
我度有賣,the rake有賣,Brio有賣
第度我就唔知了
好的,thanks!!
btw有冇人係英國做過whitcomb and shaftesbury? 遲下諗住做2piece。
Swank 我睇過,舖面無乜啱心水款,不過唔知有冇收埋啲貨
Ifc好似都有?你可以google下
alden 隻379x last 幾正
諗住去買對皮鞋返工著 去邊間好?除左先施
T&L LGB
有錢人 你話陳記定 lgb 先? 你揀左幾g
T&L果盒LGB入面啲London Shunk worsted幾好,雖然唔多色,但performance 好好
橙爺有冇上身圖睇下 之前look ig見過你戶口依家揾唔返
連牛巴都approve T&L LGB

但係within budget?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞