[細底係原罪]Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (15)等出E-M1MK3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
E-M1 用戶,手上有 O 17 1.8, O 1240 2.8, O 75 1.8, P 25 1.4, P 42.5 1.2, P 天崖奶(43), 福仔 25 0.95

如果只可以買多一支鏡,大家會點選擇:
1. O 40150 2.8
2. P 50200
3. P 200 2.8
4. P 1025 1.7

謝謝
影開乜
不枉我一月底狗衝去買17.2
唔好睇少果間
冇人行唔代表冇生意
五分鐘完成成個交易流程走埋都唔出奇
利申:同一日下午分開兩次買鏡頭,都係入去三四分鐘就走人
風景/小朋友
我會選4 可以放17.8 25.4 福仔支25都可以放埋
遠程追O靚仔:40150PRO 爽快
1025一鏡過近距離追O靚仔同廣角風景
睇你狙遠定追近
小朋友幾歲, 可以比佢自己跑黎跑去既話

我會揀1.
thank you師兄
都要等嗰位師兄覆係咪真係放先

我都係啱啱入門,已經好想買多幾支鏡
呢啲嘢好個人
咁多位巴打您地好
有個亂入問題想請教下
事關我搵左好耐都搵唔到答案

想請教下 Artisan&Artist嘅相機帶
301N 同310N有乜分別?
有無巴打用緊可以解答下
40150 好似重過50200 (880g vs 655g)...

拎住小朋友野+相機(1機2鏡)好似選後者好d?
em1 m3行貨好平啊
一抽二袋仲諗換鏡頭 好辛苦架

一支標變出去算啦
How much??
今日拿番出來用, feel good

可惜買唔到gm5 ,二手都無乜點見

以前PanaShop雙鏡kit減到好似五千幾買過
早幾年等錢駛係dcfever三千蚊賣畀個鬼佬
宜家上日拍睇翻D成交價單kit都要二千幾
同埋好少紅黑色放盤
部GM1我都係幾百蚊收番來
GM5有埋EVF真係重正~ 插支12/2 就一流~
最夾應該係枝15 1.7
好似係專出畀GM1同GM5咁
可惜果時無機會試

宜家自己睇翻D相都得啖笑
塊萬年千六萬CMOS,畫汁同對焦都麻麻
兩枝kit鏡係細,不過個防手震有等於焦
最大問題係電勁細,果時又未去到USB叉電既年代
個EVF印象中都係入門級數,有好過無,取代咗內閃
唯一要讚係造功正
去跟團式旅行 要快行傳個景點 一樣唔會想換鏡
而家放大睇番呢D相 第一眼會覺得 P記好數碼色
跟團.. 去到景點影兩張就走, 我寧願用手機算, 相機都慳返
平過水

攪到我都想玩玩
不過啲鏡加晒價

睇啲人出hhhr手持又唔覺幾高質
好似好鬆啲相

單照防震係勁嘅

但變左玩2代咪得囉
平4千幾
cmos又冇進步

live nd叫多様嘢玩嘅
但實用性唔算太高

對焦強左囉
部野平唔平過一萬
加多15%送電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞