[細底係原罪]Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (15)等出E-M1MK3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
無聊搵支60微影下,影完支野就飲左落肚
eye af係咁多家最差
Sony Fuji Nikon 都完勝
老實講連Canon Panasonic都好過O記
真 廢到想轉會 好似p 記好啲 但香港無得試
p 記g9 好好多, lock 塊面同眼既ai 都準, 當然同a73 無得俾
咁我又覺得呢啲algorithm嘢要追唔太難,eye/face af無論手機定相機都做緊,呢啲大趨勢嘢唔會放軟手腳

上年em1 ii個update再到而家有新處理器,一年左右已經兩度改善,我睇落都幾正面

不過我諗sony af應該會係長期第一,無邊間追到,畢竟sony有做埋手機,太多機會攞經驗
E-M1.2 40150Pro
呢隻色調味道好正
更新無下放新功能比em1 mkii
G9依家直頭有埋ai recognition

sony 自從出左A9 同 real time tracking
無廠係對手
無電腦係手就咁用iPhone 執, 影個位膽小尐都唔得
E-M1.2 40-150Pro
1M3單機身開波就劈落去12990
下, 差成3,4 千? 香港開左賣呢咩
日本準備大爆發,唔知年尾去唔去到
ca_2 網站開咗offer 你可以問下
我想去睇睇橫濱1: 1可動gundam
試下較慢快門+調高ISO
特登under 咁影
扮cinematic
Nikon 發力 ,Z series 下放左animals af
Olympus 個ai 仲唔知搞緊咩
剩係影到火車 ,車,飛機
Panasonic. 都叫認到animals body
Olympus 就黎連wildlife photographs 市場都無埋
其實wildlife photography係用唔著animal eye af
其實我覺得影得野生分分鐘唔需要乜動物af
animals af係比普通用家影下貓貓狗狗咋
關wildlife photography咩事
視乎係咩邊度??
美加呢邊好多wildlife ,澳洲都係
唔係全部都郁得勁快,雖然無都得,有就方便d
同意香港主要影雀就無咩用
我就覺得基本功重要過整色整水咁多花巧野

ezone 唔係好推p記......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞