[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咁如果同價位 圈鐵 除左3001 pro
仲有冇咩推薦
有無Ching 有final B3? 見有特價睇下屌唔屌得過

用開sd2s , iphone + moov聽歌
等我得閒去試下先
btw 紫色店係邊間
屌得過
剩係條線已經抵曬
k3003真係要試下啱唔啱口味
聽女聲係唔錯 但齒音都好勁 為咗聽覺着想我就不了
而且適應面太窄 男聲古典ost呢啲已經handle唔到

ching你搵啲5單元應該都係追求高質素
呢個價位圈鐵3001p已經唔錯 雜食易推
而且個轉換式插頭有齊2.5 3.5 4.4比fh7只配3.5有誠意好多

如果呢個價要同級應該得返campfire polaris ii
呢隻令我諗起綠仙 只係人聲同分析差啲 但因為有圈個低音下潛會好過佢
不過個價都近4000 要睇下接唔接受到
仲有final b1 都係依個價位
final b1咁快跌到4000?
主要聽舊歌,張國榮王傑王菲呢堆,budget$15000,想問下有咩耳機+player推介?
點解dap用串流app聽歌同原生系統差咁撚遠
同一條耳機插iphone聽spotify 同埋507聽 iphone好聽10倍
用umpro50 3.5試
同埋之前用個fd部ak唔知幾多(皮幾兩皮果部)試spotify又係咁 電話仲好聽
有冇兄弟可以解答下?
新手 係請教各位ching
想買dap推ie800s
最好可以用埋kkbox
請問有咩好推介
心水
1. sr15
2. zx507
3. n6ii
4. sa700
N6ii 好似最夾ie800s
SP1000M 藍/綠版 都唔錯
budget 10000以下
呢個可能超太多了🥺
sp1000m 你肯定夠力推得起單圈?
請問ching
黑磚夠唔夠力?
但係而家先買黑磚會唔會好on9
但係冇kkbox喎
黑磚都唔夠力推ie800s 反而n6ii真係夠力推ie800s

買Sony 野唔會話買會唔會on9 因為佢賣自己調音 多過賣硬件質素 你認為啱聽就可以買 而且佢d機真係可一不可再 可能今代d聲 下一代又未必做得返
起碼大力過佢個list 既1 同2 先
同埋聽感係講配搭, 唔係一味大力就得
感唔洗考慮了...
n6ii 聽好似話暖底, 但係我中意冷底同埋分析力高D
同埋呢個時勢, 有得唔買國產都盡量唔想買
有無其他推介?
聽感唔講個個人唔同
而且唔係話一未大力好 但ie800s 大力D都食得住 反而唔夠力先出事 會做唔到sennheiser個氣勢出黎
kann cube 中性D但會好大部
用到android又夠力推ie800s嘅
係咪除咗呢部就係國產dap?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞