[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
同時天崖淪落人
有冇問下retailer/代理 不過都係hea答
冇呀...正打算問 而家好似閂左門
我去攞嗰陣,見到有人唔知係攞A12定A18,應該快架喇,仲有兩日機會
新手一問,想問下2000樓下有咩好介紹?
主要聽開Jpop, 有時會聽Rock 同indie
想要一款人聲清啲嘅耳機,用iPhone 又易推

暫時試咗去咗幾間鋪頭,店員比我試咗依幾隻
QDC neptune
tipsy dunmer pro
水月雨 KXXS
Final audio B2
oriolus finschi

另外有閒錢,都想買部入門約2000筆直DAC
同一款耳機,試過用fd部貴DAC推,真係好唔同
定係各位認為直接用4000升級部耳機,用iphone推算?

唔該晒各位師兄,新手好迷惘
本身用左ATH-IM02
換過一次線 但最近壞壞地
想換個個耳機 巴打有冇咩推介
Budget 2000內
熊仔店真係快
試埋b3 都得 標價都係24xx
現金價有得再減
我用黑磚試4.4,都幾正
B3 用iPhone 推唔會唔會好難
Out of budget 不過都會試試下
Thanks 師兄
想升級 除左ve 64 jomo fitear 其實仲有咩耳機
線貴過條耳筒嘅話咁不如買返隻全新嘅一樣嘅耳筒返黎
用左咁耐唔捨得
同我一齊訂個frd話要等到假期完
唔好咁講,我攞之前嗰日問,話無機會新年前到,點知第二日收電話
聽聲收貨,同埋你遲下換機條線都可以用番
唔關事的,無話貴過佢唔好,線可以用落其他iem,而且可以改善你原有IEM,但係1000蚊選擇唔多,普遍原裝線都係一千上下價錢,如果真係要推薦既,都3000左右起步。
想問下有無巴打用緊 黑黃𪈳?剛剛轉左CM, 而家又心動想換線, 想問下有乜線可以突出人聲?
佢話轉左CM,點換粒膠呢

around 2~2500 到

咁我無乜特別推仲,不過你最多可以買到鍍銀
都好ar, 有乜brand 好介紹 ? 而家試緊 effect audio 同PW audio d 線
Effect audio哩個價位多數都銅多,我試過,效果唔太好,夾動鐵會好啲,PW未試過,你出去自己試吓吧。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞