[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
通常都係就出新款取代 清貨就會半價咁平earsonic 特色
如果聲音合你口味的確抵玩
想問下ching 用dap 聽moov/ spotify 比用iPhone聽 分別大唔大
用緊 inear sd2 想換sd4
睇緊 fiio 或者 dx160
求教各位師兄

小弟想買部機夾64n8,用緊brise audio str7-ref線
試過金黑磚都已經心動
如果聽男女聲流行,各位師兄有咩推介比小弟試
係4.4頭線
金磚
依家聽感都好暖
所以我係咪應該追求極致既口味
定打返均
我黑磚加N8,原裝線改4.4,暫時聽感唔太重口味,今日試過CCD同Tri-Silver,CCD感覺收窄左個音場,低頻重左,反而Tri-silver聽落自然啲,音場闊啲,不過淡左,暫時真係Silver 4最平均,但係皮鳩幾,那有錢.jpg
放fiio x5 iii 1000蚊 單唔見左

[
我都想買返條silver 4 mmcx 反而ccdd 真係煲完都無點用過 可能到買咗a8000或者z1r先用到
點睇campfire io?
低音會唔會好差
本身冇特別聽開metal同rock 都係聽pop多
都唔係有啲架,試過就知,係要儲錢啫
Dita dream xls vs jvc pw10000 點睇?
我會投fw10000
E家先買隻 campfire andromeda 是否不智
二手
手機推唔推到ls200
價錢 音質都大勝?
起碼價錢就平好多

聲就睇個人

重點係dita個2pin on99 係0.8唔係0.78 都換唔到線
JVC d野真係...遲買唔止幾舊,係平一半,好彩冇鳩衝
係行貨定價貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞