[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Sony真係咁誇張?
黑磚同細黑都冇乜味精
zx507未試 答你唔到
新手, 之前用開UE900S, 想換對中階圈鐵耳機, budget 3K-5K, 有冇咩好推介?
聽日去睇下
細黑同黑磚都爭好遠,細黑個低頻太勁,係勁bomb
Zx500個低比zx300收咗嫁啦 zx300仲個低重手
無試過ZX500,之前想買ZX300,但係接受唔到個低頻先至買黑磚
黑磚低頻我覺得都好得zx300幾多 散散地同層次感唔夠好 但量比zx300少 所以比zx300清晰好多
想問zx507點睇個已播放時間?
想問下有冇非大廠lightning to 3.5mm既jer仔推介?
覺得orb同fender都唔值個價
買咗AirPods Pro想脫坑
放InEar SD5 全盒齊 Full Set 有保
賣到幾多錢?
fiio 買唔買得過
m15 好似唔錯
試過 PW audio 嘅都唔錯, 不過都好似要6舊
用緊r6 pro + 1550cu
成套升級有咩推介
我分期 under 2萬都ok

另外有無手足上淘寶買過手錶展示盒裝耳機
想搵個display盒收藏觀賞
AKG N40
抵玩之選
我用左就嚟4年
兩萬真心唔多,一部中價既dap 8000-10000,中階earphone大約10000,再上淨係DAP都兩萬了,除非你聽唔出分別,否則一定有升級既感覺
R6 pro推到靚野咩 eg empire ears valkayie
我見國仁啲評測要計到抗阻幾多ohm先推得郁
我見r6 pro抗阻麻麻地
見到10000依家只係中階耳機同DAP真係好唏噓
都係架,記得以前普遍都係3-5000蚊已經唔錯,由單元競賽開始,價錢標升,由幾千變一萬,到而家跟住一萬到幾萬。
以前:
中階$5000 sr15同zx300
高階$10000 se100同wm1a
旗艦>$20000 sp1000同wm1z

今時今日:
ak部準高階SA700仲要過萬 中階最平既都6-7000

不過單元競賽開始玩完 大家都開始玩返D單圈野同混合單元
想請教各位師兄

自己聽開女聲流行曲,用緊ATH LS200、iphone加Fender AE1i enhancer

想買個heasdset屋企聽,都係想聽人聲為主,但音場闊少少既,5千樓下有冇咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞