[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
同埋500 pro係新頭,想換線就要改線頭/耳機頭,我諗佢都係預你用返原裝線,暫時原裝線都唔錯,換左條銀線反而仲差...
其實個頭係pentaconn ear 黎
我鍾意聽人聲,如果二千至三千筆直,io除外你會俾咩建議我?
用住先
草錢買334,仙女
用緊535同ak70
想換耳機有咩推介
budget around 15k
預算2-3000蚊 用緊215聽雜歌 想換新 有無咩推薦
仙女真心不了,同io毛病一樣,低頻參差,我個人覺得唔值六千幾。
我睇緊ak diana,CP值好似唔錯。
334近一萬,呢個價位我未咁快玩到,但係我bookmark住先,fitear universal又點睇?fitear 仲有其他女毒機,太多唔識睇。
想問下條線係咪仲係咁硬

用過一排er4s, 但最後頂唔順聽診器效應
oriolus
唔知仲有無賣
Fitear universal我有,我覺得佢雜食,同334取向唔同,係聲比較薄,相對其他貴啲既IEM,雖然唔知佢乜構造,我同我同事都覺得佢有少少似係Hybrid driver,都對得住個價既
黑雀 唔錯, 我加錢做埋CM
巴打買歌係碟再轉定上網買
好多歌都唔齊 有冇網介紹下
我有好多都係買碟轉,因為聽開啲band有買碟,hi-res上網買。

我零廣東/台灣(除左閃靈)幫你唔到,外國HDTRACK,日本或者部分外國mora,mora就要用VPN去日本同用webmoney比錢。

中文既有hifitrack,不過佢無乜流行曲。

Hi-res一隻碟貴幾十蚊左右,兩個website’s成日都有discount,好似mora早輪舊碟千幾yen一隻。
我諗住試黑黃鸝但仲未有時間試,你覺得把聲點?
試下剪開佢咪知咩單 之前Noble audio都咁樣俾人揭開咗
我無咁撚痴線
我覺得唔值
6千蚊耳機 cm要比多2千

除非打算一對退燒(兼堅持到)
想問下點解846有D賣$4000幾, 有D又賣$5000幾, 新舊版既分別?
點解睇中846?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞